Cele mai citite
 


Columbia: Ploile torenţeale provoacă zeci de victime
miercuri, 20 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Intensitatea sezonului ploios legată de fenomenul meteorologic La Nina, cu care se confruntă Columbia a provocat moartea a cel puţin 69 de persoane, dispariţia a încă 13 şi 66.140 de sinistraţi, indică un bilanţ difuzat duminică de Crucea Roşie.
Ploile, care s-au intensificat la începutul lunii aprilie, afectează 24 de provincii şi capitala Columbiei, Bogota, provocând prăbuşiri de teren şi inundaţii.

Cele mai afectate sunt regiunile Caraibe /nord/, Andină /centru/ şi coasta nord-estică a ţării.

Fenomenele meteorologice din ultimele 12 luni s-au soldat cu 418 morţi şi au afectat 2,8 milioane de persoane, în Columbia, conform Direcţiei naţionale pentru administrarea riscurilor.

Din cauza intemperiilor, cel puţin 16 şosele naţionale au fost total blocate.

Această situaţie a fost generată de La Nina, un fenomen meteorologic caracterizat printr-o scădere bruscă a temperaturii superficiale a apei Oceanului Pacific.AGERPRES/(Florence Bedreagă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie: Aproape 75 de morţi în violenţe intercomunitare în nordul Kenyei Aproape 75 de persoane au fost ucise în decursul a patru zile de violenţe intercomunitare legate de furturile de animale domestice în nordul Kenyei, a anunţat miercuri Crucea Roşie, citată de AFP.
OMS: Peste 1.000 de morţi de la declanşarea epidemiei de Ebola (nou bilanţ) Peste 1.000 de persoane au murit în Africa de Vest după ce au contractat virusul Ebola, a anunţat luni seară Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează marţi DPA.
Iran: 153 de morţi şi 700 de răniţi în urma celor două seisme (nou bilanţ oficial) Un număr de 153 de persoane au fost ucise, iar alte 700 rănite în cele două importante seisme care au lovit regiunea Tabriz din nord-vestul Iranului, a făcut cunoscut adjunctul ministrului de interne, Hassan Ghadami, citat de agenţia Fars, relatează AFP.
Afganistan: Bilanţul atacului asupra spitalului din Kunduz a ajuns la 30 de morţi Atacul american asupra spitalului organizaţiei umanitare 'Medici fără Frontiere' (MfF) de la Kunduz (nordul Afganistanului) a ajuns la 30 de morţi, dintre care zece pacienţi, potrivit unui nou bilanţ al MfF dat duminică publicităţii, în contextul în care NATO a recunoscut pentru prima dată că raidul...
Ebola: 7.890 de morţi şi 20.171 de cazuri în principalele trei ţări afectate (bilanţ OMS) Numărul deceselor cauzate de febra hemoragică Ebola în Africa de Vest s-a ridicat la 7.890 dintr-un total de 20.171 de cazuri înregistrate în principalele trei ţări afectate, potrivit bilanţului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), prezentat miercuri şi realizat pe 28 decembrie.
Neamţ: 3 morţi şi 14 răniţi - ultimul bilanţ al accidentului de sâmbătă de la Horia Numărul victimelor accidentului produs, sâmbătă seara, pe drumul european E 85, în localitatea Horia, a ajuns la trei morţi, şase răniţi grav şi opt răniţi uşor, potrivit Biroului de presă al Poliţiei Neamţ.