Cele mai citite
 


Constanţa: Heliportul Regiei Judeţene de Apă, inclus în proiectul Black Sea Rotational Force - 2011
miercuri, 20 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Apărării Naţionale - Flotila 86 Aeriană şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru asigurarea evacuării medicale aeriene în cadrul exerciţiului Black Sea Rotational Force-2011/BSRF-11, care se va desfăşura la Babadag, iar marţi pe heliportul regiei au avut loc primele antrenamente.
Protocolul încheiat este valabil până la jumătatea lunii septembrie a acestui an.
Purtătorul de cuvânt al RAJA, Irina Oprea, a informat, printr-un comunicat remis presei, că zborurile de antrenament şi recunoaştere făcute de pe heliport au avut drept scop pregătirea optimă a piloţilor, exerciţiile desfăşurându-se pe parcursul mai multor ore în care elicopterele au zburat pe traseul Babadag - RAJA Constanţa, tur şi retur.
''Obiectivul protocolului urmăreşte realizarea serviciului de evacuare medicală, pentru salvarea vieţii şi integrităţii corporale a personalului forţelor armate participante la exerciţiul BSRF-11, din România, Statele Unite, Ucraina, Republica Macedonia şi Azerbaijan, pe timpul desfăşurării activităţilor militare sau în situaţii de urgenţă, pe teritoriul naţional în poligonul Babadag. (...) RAJA Constanţa pune la dispoziţia Flotilei 86 Aeriană terenul de aterizare - heliportul din curtea sediului central, precum şi o echipă formată din două persoane pentru intervenţie, în cazul în care pot apărea anumite probleme'', a menţionat Irina Oprea.
Potrivit acesteia, reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă au obligaţia să asigure resursele materiale şi umane necesare transferului pacientului de la aeronavă la spital. AGERPRES/(AS - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Heliportul Spitalului Judeţean, modernizat de trupe NATO de la Baza militară Mihail Kogălniceanu Heliportul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa va fi modernizat de forţele NATO de la Baza militară Mihail Kogălniceanu pentru a putea fi utilizat şi de aeronave militare, nu doar de elicoptere SMURD, a declarat, miercuri, managerul unităţii medicale, dr. Dan Căpăţână.
Constanţa: Spitalul Judeţean a primit în operare cea mai modernă bază aeromedicală din ţară Secretarul de stat pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a participat luni, la Constanţa, la deschiderea operaţională a unei baze aeromedicale SMURD, amplasată pe un teren pus la dispoziţie de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică pentru construirea în zonă a viitorului Spital Regional de Urgenţă...
MApN a transportat 496 de tone de alimente haine şi apă către populaţia din 114 localităţi Ministerul Apărării Naţionale a transportat, până joi la prânz, 496 de tone de alimente, haine şi apă, cu elicoptere şi autocamioane militare, către populaţia din 114 localităţi, situate în judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Teleorman, Vrancea, Dâmboviţa şi Galaţi, în baza solicitărilor...
David Csaba(ABA Mureş): Nu cred că există un proiect mai vast pe linie de situaţii de urgenţă, decât WATMAN Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Mureş a anunţat, marţi, încheierea primei etape a proiectului WATMAN - Sistem informaţional pentru Managementul Integrat al Apelor, unul dintre cele mai de amploare proiecte derulate în România pe linie de situaţii de urgenţă, care are o valoare totală de 63 de milioane...
Argeş: Şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în urma întreruperii alimentării cu apă în Câmpulung Întreruperea alimentării cu apă a municipiului Câmpulung Muscel şi a localităţilor limitrofe, care afectează aproape 50.000 de consumatori, a fost analizată vineri într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş, convocată de prefectul Mihail Oprescu.
25 de autospeciale au fost predate Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti şi Ilfov Un număr de 25 de autospeciale au fost predate Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti şi Ilfov, cu contracte de comodat pe cinci ani, prin proiectul "Dezvoltarea şi dotarea serviciilor profesioniste pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în regiunea Bucureşti-Ilfov" din cadrul...