Cele mai citite
 


Elena Udrea: În mai vom lansa primele proiecte ANL în parteneriat public-privat
miercuri, 20 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va lansa în luna mai primele proiecte de construcţii de locuinţe prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, ce vor fi realizate în parteneriat public-privat, a declarat marţi ministrul de resort, Elena Udrea, cu ocazia unui seminar dedicat infrastructurii.
'Suntem pregătiţi să lansăm primele proiecte în parteneriat public-privat de construire a unor locuinţe ANL, iar în luna mai vom avea primele proiecte de acest gen', a spus ministrul Dezvoltării.
Tot în acest domeniu, Elena Udrea a precizat că poate fi aplicat un PPP şi pentru cartierul eco din Ghencea, acolo unde ministerul poate veni ca participare cu un teren de 100 de ha.
Ministrul Dezvoltării a precizat că aceste proiecte, împreună cu proiectele Casa Radio şi Esplanada, unde ministerul deţine 100 de hectare în zona Unirii, sunt singurele pe care ministerul le poate dezvolta în PPP la ora actuală.
'Am făcut o listă lungă de proiecte în PPP, însă nu am rămas cu niciunul în afara celor enumerate. Canalul Dunăre - Bucureşti e la Ministerul Transporturilor, Spitalul Regional din Drumul Taberei şi centrul de sănătate Ana Aslan au trecut la Ministerul Sănătăţii, iar Canalul de irigaţii din Bărăgan va fi dezvoltat de Ministerul Mediului. Noi rămânem cu proiectele mici sau cu investiţii la care să vină investitori privaţi, în dezvoltarea unor staţiuni turistice', a spus Elena Udrea.
Pe de altă parte, Elena Udrea a subliniat că, în ceea ce priveşte turismul, din păcate potenţialul acestuia nu este îndeajuns fructificat în ceea ce priveşte investiţiile.
'Nu avem un nivel de investiţii pe cât are nevoie turismul românesc', a spus Udrea.AGERPRES/(AS-Mario Creţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Elena Udrea: Turismul medical se va ridica la 500 de milioane de euro în 2015 Turismul medical se va ridica la 500 de milioane de euro în 2015, a declarat, joi, ministrul dezvoltării şi turismului, Elena Udrea, la evenimentul de semnare a protocolului de colaborare interinstituţională pentru promovarea şi dezvoltarea turismului medical
Iaşi: Specialiştii CNI şi ai Ministerului Sănătăţii amână decizia privind amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe O echipă de arhitecţi de la Compania Naţională de Investiţii şi specialişti din Ministerul Sănătăţii s-a aflat vineri la Iaşi pentru a discuta cu autorităţile locale despre amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe, fără a se ajunge însă la luarea vreunei decizii.
Braşov: Investiţii la Maternitatea Braşov din fonduri europene şi de la bugetul judeţean Reabilitarea corpului nou al Maternităţii Braşov, clădire construită în anul 1987, a fost încheiată în totalitate, joi inaugurându-se recepţia şi saloanele de primiri urgenţe.
Andrei Chiliman: Aproximativ 30% din bugetul Primăriei - alocat pentru proiecte de investiţii majore (interviu) Finalizarea procesului de reabilitare termică a blocurilor, demararea programului de anvelopare a caselor, finalizarea lucrărilor la cartierul de locuinţe sociale din zona Odăi şi începerea cât mai rapidă a lucrărilor la parcările subterane se numără printre principalele preocupări ale primarului sectorului...
Elena Udrea: Parteneriat pentru construirea unui centru balnear în Bucureşti Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) intenţionează să realizeze un parteneriat pentru construcţia unui centru balnear în Bucureşti, a declarat, miercuri, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, la o conferinţă de presă.
Contracte de finanţare semnate de ministrul Elena Udrea pentru reabilitarea unor policlinici din Valea Jiului Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnat, joi, la Petroşani, două contracte de reabilitare a policlinicilor din Petroşani şi Uricani, valoarea fondurilor alocate prin Programul Operaţional Regional totalizând 5,4 milioane de euro.