Cele mai citite
 


Iaşi: Proiect privind înfiinţarea unui Centru de formare de specialişti şi resurse în reabilitare orală
miercuri, 20 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 20 de cadre didactice din învăţământul superior şi 40 de formatori pentru educaţie şi formare profesională iniţială vor contribui, timp de 36 de luni, la înfiinţarea unui "Centru de formare de specialişti şi resurse în reabilitare orală", primul de acest gen din ţară.
După cum a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, prof. univ. dr. Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi, pentru Centru s-a obţinut o finanţare de la Uniunea Europeană în valoare de două milioane de euro, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 1 "Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere", domeniu major de intervenţie 1.3 "Dezvoltarea resurselor umane din educaţie şi formare".
"Scopul proiectului este crearea unui sistem de formare pentru dezvoltarea competenţelor personalului din învăţământul superior din domeniul medicinei dentare, prin participarea la programe de formare şi perfecţionare şi acces la cele mai noi tehnologii inovative şi informaţii în domenii specifice", a declarat Norina Forna.
Conform acesteia, rezultatele de impact în urma implementării proiectului vizează creşterea nivelului de competenţe al cadrelor universitare, un conţinut educaţional actualizat în raport cu nivelul de cercetare în domeniu, extinderea utilizării instrumentelor IT în activitatea educaţională din învăţământul superior sau consolidarea şi extinderea unei reţele parteneriale între universităţi.
Proiectul reuneşte atât Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi, cât şi Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţeganu" din Cluj Napoca, Societatea de Reabilitare Orală Iaşi, Asociaţia Medicală Română Bucureşti şi Universitatea "Johann Wolfgang Goethe" - Centrul Medical, departamentul de Chirurgie Orală, Cranio-Maxilo-Facială din Frankfurt, Germania. AGERPRES/(A-Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Proiect POSDRU de înfiinţare a unui "Centru de formare specialişti şi resurse în reabilitare orală" Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' - Cluj-Napoca, Societatea Română de Reabilitare Orală Iaşi, Asociaţia Medicală Română Bucureşti şi Universitatea 'Johan Wolfgang Goethe' - Centrul Medical, ...
Iaşi: Centru pilot de formare de specialişti în medicină dentară Un număr de 20 de cadre didactice din învăţământul superior şi 40 de formatori pentru educaţie şi formare profesională iniţială vor contribui, timp de 36 de luni, la înfiinţarea unui 'Centru de formare de specialişti şi resurse în reabilitare orală'.
Iaşi: Seminar ştiinţific privind medicina dentară Peste o sută de specialişti iau parte, vineri şi sâmbătă, la primul Seminar Ştiinţific din cadrul Proiectului POSDRU 'Centru de Formare Specialişti şi Resurse în Reabilitare Orală', primul de acest gen din ţară, intitulat 'Interferenţe ale patologiei generale în reabilitarea orală complexă'.
Premieră naţională la Iaşi - centru pentru reabilitare generală şi orală pentru pacienţii sociali Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Grigore T.Popa', intenţionează să înfiinţeze, la Iaşi, în premieră naţională, primul 'Centru de formare specialişti şi resurse în reabilitarea orală', în care beneficiarii,...
Reabilitarea dentară, o problemă care nu trebuie rezolvată numai în urgenţă Pacientul care se adresează medicului stomatolog trebuie să vină nu numai în urgenţă, ci pentru o rezolvare globală a problemei, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, prof.univ.dr. Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr...
Iaşi: Facultatea de Medicină Dentară a UMF 'Gr.T.Popa', beneficiară a unor proiecte europene Un centru de simulare stomatologică, unic în ţară, va fi inaugurat în cursul anului 2011, la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi, în urma implementării a două proiecte europene.