Cele mai citite
 


Italia: O prostituată româncă bolnavă de TBC pune pe jar autorităţile sanitare care se tem de o epidemie
miercuri, 20 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O prostituată româncă afectată de o formă contagioasă de tuberculoză a determinat autorităţile sanitare din regiunea Veneto să facă apel la clienţi de a merge în spitale pentru analize şi eventuale tratamente. Acestora li se va garanta maxima discreţie, informează luni cotidianul Corriere della Sera.
Românca are 22 de ani şi lucra în zona Terraglio, între localităţile Mestre şi Treviso. Responsabilul cu probleme de sănătate de la primăria din Veneţia, Luca Coletto, a vorbit posibililor clienţi ai prostituatei despre rapiditatea transmisiei virusului prin picăturile lichide eliberate de tuse sau strănut.

"Ne adresăm celor care frecventează zona indicată şi îi invităm să meargă de urgenţă la medic pentru a evita răspândirea bolii", a declarat Luca Coletto. Autorităţile sanitare garantează maxima discreţie considerând că este vorba despre un subiect sensibil din viaţa privată.AGERPRES/(Anca Mihai)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bombă cu ceas: Imigranţii români ar putea aduce tuberculoza rezistentă la medicamente în Marea Britanie (The Sun) O bacterie TBC rezistentă la medicamente ar putea ajunge în Marea Britanie atunci când Regatul Unit îşi va deschide porţile pentru români, au avertizat marţi experţi britanici în TBC. Sărăcia şi asistenţa medicală precară au făcut din România capitala turberculozei din Europa, unde maladia pulmonară...
Tuberculoza, o bombă cu ceas care costă Europa miliarde de euro pe an (studiu) Europa se confruntă cu o creştere de miliarde de euro a costurilor pentru a ţine sub control tuberculoza, în condiţiile în care se răspândesc forme rezistente la medicamente ale acestei boli, relevă un studiu de pionierat, citat de Reuters.
INTERVIU prof. dr. Constantin Marica, vicepreședintele Societății Române de Pneumologie, coordonator Secțiunea de Tuberculoză din cadrul SRP, expert OMS în TB-MDR, coordonatorul științific al simpozionului. Un interviu acordat în exclusivitate Houston NPA în cadrul simpozionului național cu participare internațională Patologia respiratorie în practica medicală curentă, simpozion organizat de Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” și compania de comunicare medicală Houston NPA...
Bihor: O educatoare depistată cu TBC şi aproape 150 de copii cu suspiciune de infectare O educatoare a fost depistată cu tuberculoză (TBC), ea prezentând pericol de îmbolnăvire pentru aproximativ 150 de copii, precum şi pentru familiile acestora şi personalul grădiniţei.
OMS cere interzicerea testelor sangvine nefiabile Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, miercuri, interzicerea acelor teste sangvine pentru tuberculoză pe care le consideră nefiabile şi care pun în pericol sănătatea pacienţilor, transmite AFP.
Tuberculoza şi SIDA afectează major sănătatea ruşilor /Washington Post/ Rusia se consideră membru cu drepturi depline al comunităţii internaţionale, cu nimic mai prejos de asemenea grei precum SUA şi China. Cu toate acestea, în probleme de sănătate a populaţiei Rusia se află în compania Botswanei, subliniază cotidianul The Washington Post, preluat de Inopressa.ru.