Cele mai citite
 


Ministrul Traian Igaş solicită prefecţilor să descurajeze comercializarea produselor ce pot pune în pericol sănătatea cetăţenilor
miercuri, 20 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, a solicitat, marţi, prefecţilor, în cadrul unei videoconferinţe, să descurajeze comercializarea produselor ce pot pune în pericol sănătatea cetăţenilor prin măsuri întreprinse de autorităţile locale în perioada Sărbătorilor Pascale.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) transmis, marţi, AGERPRES, măsurile autorităţilor abilitate cu supravegherea condiţiilor de comercializare a produselor alimentare şi respectarea calităţii acestora vizează controlul modului de producere, depozitare, transport şi valorificare a cărnii de miel, a ouălor şi a altor produse alimentare de origine animală sau non-animală, pentru eliminarea factorilor care pot determina alterarea stării de sănătate a populaţiei.
De asemenea, centrele temporare de tăiere a mieilor organizate de administraţiile pieţelor sunt supravegheate permanent de medici veterinari oficiali, pe toată durata funcţionării acestora.
"Prefecţii şi primarii să ia măsuri, apelând şi colaborând cu structurile specializate ale Poliţiei şi Jandarmeriei, astfel încât nimic să nu perturbe atmosfera de sărbătoare din cadrul comunităţile locale", a spus ministrul Igaş, potrivit comunicatului.
Având în vedere că în perioada Sărbătorilor Pascale se vor înregistra creşteri ale traficului auto, în zonele preurbane şi pe principalele direcţii de deplasare către lăcaşurile de cult, ministrul a solicitat Poliţiei rutiere să fie prezentă permanent în stradă, pentru a-i descuraja pe cei tentaţi să încalce regulile de circulaţie.
De asemenea, Traian Igaş a cerut prefecţilor să procedeze la actualizarea componenţei comisiilor mixte pentru verificarea modului în care sunt realizate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale activităţile de gospodărire şi înfrumuseţare a localităţilor, de păstrare a ordinii şi curăţeniei în oraşe şi comune. AGERPRES/(AS - Livia Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Accident de circulaţie cu nouă victime; a fost activat planul roşu de intervenţie Un număr de nouă persoane au ajuns la spital în urma coliziunii a două autovehicule, duminică, între localităţile Badon şi Borla, în urma accidentului fiind activat planul roşu de intervenţie.
Sălaj: Accident de circulaţie cu 13 victime; planul roşu de intervenţie activat Un număr de 13 persoane au fost transportate la spital în urma unui grav accident de circulaţie în care au fost implicate un microbuz şi o autoutilitară, ce a avut loc marţi dimineaţa, pe DN1H Zalău - Şimleu Silvaniei, la ieşirea din localitatea Vârşolt spre Hereclean, traficul fiind actualmente blocat...
Comercializarea produselor tradiţionale pentru Paşte, sub supravegherea ANSVSA Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) vor verifica, în perioada premergătoare sărbătorilor Pascale, modul în care sunt respectate condiţiile de siguranţa alimentară din toate pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, transport...
DSVSA Bucureşti a aplicat 46 de amenzi în Piaţa Obor şi a retras de la comercializare peste 7 tone de alimente Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti au aplicat 46 de amenzi în valoare de 102.100 lei şi au retras de la comercializare o cantitate de 7.137 kilograme de produse alimentare, ca urmare a neconformităţilor înregistrate în urma unor controale efectuate...
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...
Vaslui: Ambulanţă implicată într-un accident de circulaţie O ambulanţă de la Staţia Bârlad a Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a fost implicată, luni dimineaţă, într-un accident de circulaţie. Ambulanţa se deplasa la o solicitare, iar în dreptul Grădinii Publice din Bârlad a intrat în coliziune cu un autoturism.