Cele mai citite
 


Piaţa de arhitectură va creşte, în 2011, prin dezgheţarea sectorului medical privat
miercuri, 20 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Piaţa de arhitectură va creşte, în 2011, prin dezgheţarea sectorului medical privat şi al reconversiilor funcţionale, precum şi prin cererea pentru infrastructură şi sectorul social (spitale, şcoli, grădiniţe şi infrastructura în transport) sau cea a marilor proiecte de retail, se arată într-un comunicat al companiei de arhitectură Da_Sein.
Da_Sein consideră că motorul dezvoltării în perioada următoare este reprezentat de extinderea rolului arhitectului cu funcţia de project manager. În acest fel, soluţiile tehnice propuse cresc eficienţa investiţiei.
Pentru 2011, Da_Sein preconizează o creştere a cifrei de afaceri cu 15%, bazată pe repornirea proiectelor de investiţii, a reconversiilor funcţionale, a proiectelor industriale şi a sectorului medical privat. În primele luni ale anului Da_Sein a realizat consultanţă pentru spaţii de peste 500.000 mp, însumând investiţii mai mari de 135 milioane euro, proiecte ce urmează să se realizeze în următorii doi ani. Printre proiecte cele mai cunoscute se află Fundaţia Română de Cricket, Centrul de Agrement Mangroove situat pe malul Lacului Tei, Crama Ceptura (Urlaţi), parcuri logistice, un complex hotelier în zona Litoralului, clădiri de birouri şi rezidenţiale.
În 2009, Da_Sein a avut o cifră de afaceri de peste 500.000 euro, aceasta menţinându-se în 2010 la o valoare apropiată cu cea din 2009.
Printre proiectele importante realizate de Da_Sein în 2010 sunt finalizarea proiectării la clădirile rezidenţiale din cadrul complexului Upground (proiectat în perioada 2007 - 2011), masterplanul pentru un parc logistic cu suprafaţa de 200 ha, clinica Academica, amenajarea sediilor companiilor Nestle şi Stefanini TechTeam.
'Creşterea economică preconizată pentru următorii ani va avea ca rezultat dezmorţirea proiectării care devansează cu unu - doi ani execuţia construcţiilor. În acest context este foarte important ca arhitectul să fie şi project manager. Pentru majoritatea investitorilor contează raportul buget alocat / proiect şi profitul scontat, de aceea rolul arhitectului ar trebui să cuprindă atât optimizarea costurilor cât şi consilierea investitorilor', spune Andrei Uleia, fondator şi arhitect coordonator Da_Sein.AGERPRES/(AS-Carmen Marinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Investiţii de trei milioane euro şi un milion de lei în comuna Stremţ Investiţii de peste un milion de lei, la care se adaugă proiecte implementate cu fonduri europene de circa trei milioane de euro, vor fi derulate în acest an în comuna Stremţ, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, primarul Traian Ştefan Popa, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Alba a Partidului...
Andrei Chiliman: Aproximativ 30% din bugetul Primăriei - alocat pentru proiecte de investiţii majore (interviu) Finalizarea procesului de reabilitare termică a blocurilor, demararea programului de anvelopare a caselor, finalizarea lucrărilor la cartierul de locuinţe sociale din zona Odăi şi începerea cât mai rapidă a lucrărilor la parcările subterane se numără printre principalele preocupări ale primarului sectorului...
Comunicat de presă - ARAS O nouă platformă online pentru întreprinderile sociale, lansată de ARAS
Universitatea "Carol Davila" va sprijini un proiect de formare şi dezvoltare a unei şcoli de excelenţă în chirurgie pediatrică Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti va sprijini iniţiativa Districtului Rotary 2241 România şi Republica Moldova de formare şi dezvoltare a unei şcoli de excelenţă în domeniul chirurgiei pediatrice, domeniu medical care nu este încă suficient dezvoltat în România, informează...
Mircea Andrei, candidat al AAM la preşedinţia CJ Argeş: Judeţul are nevoie de investiţii în turism (interviu) Senatorul democrat-liberal Mircea Andrei, candidat din partea Alianţei pentru Argeş şi Muscel (AAM) la preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş, afirmă într-un interviu acordat AGERPRES că judeţul are nevoie de investiţii majore în turism, dar şi în industrie şi agricultură.
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...