Cele mai citite
 


Preşedintele Băsescu la Parlamentul azer: Relaţiile economice româno-azere capătă un drum ascendent
marţi, 19 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Baku, 19 apr - Trimisul special al AGERPRES Mirela Bărbulescu transmite: Relaţiile la nivel politic între România şi Azerbaidjan sunt excelente, iar relaţiile economice au un trend ascendent, a declarat preşedintele Traian Băsescu, marţi, la întâlnirea cu speaker-ul Parlamentului azer, Oktay Assadov.
"Ne întâlnim la sfârşitul vizitei mele în Azerbaidjan şi vă pot spune că a fost o vizită foarte bună care şi-a atins obiectivele, o vizită care contribuie la ridicarea nivelului de cooperare între România şi Azerbaidjan. Relaţiile la nivel politic între Azerbaidjan şi România sunt excelente, iar dezvoltarea relaţiilor economice începe să capete un drum ascendent", i-a spus şeful statului român oficialului azer.
Marţi, în cea de-a doua zi a vizitei oficiale pe care a efectuat-o în Azerbaidjan, Traian Băsescu s-a întâlnit cu Oktay Assadov şi a participat la ceremonia depunerii coroanelor de flori la mormântul fostului preşedinte al Republicii Azerbaidjan Heydar Aliyev şi la mormântul soţiei acestuia, Zarifa Aliyeva.
Tot marţi, şeful statului român a participat şi la ceremonia depunerii de flori la Monumentul Eroilor.
Preşedintele Traian Băsescu a efectuat, luni şi marţi, o vizită oficială în Azerbaidjan, prilej cu care a fost semnat Planul comun de acţiuni pentru implementarea parteneriatului strategic dintre România şi Republica Azerbaidjan.
Tot în marja vizitei oficiale la Baku au fost semnate şi Protocolul de cooperare între Ministerul Afacerilor Externe din România şi MAE azer, Acordul de cooperare între ministerele Agriculturii din cele două ţări şi Acordul de cooperare în domeniul sănătăţii şi al ştiinţelor medicale între ministerul Sănătăţii român şi cel azer. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu: Participarea altor structuri decât ale MAI la situaţiile de urgenţă este o necesitate Fostul preşedinte Traian Băsescu a apreciat, luni, că este o necesitate promovarea unei noi legi a sănătăţii care să permită intervenţia la situaţii de urgenţă şi a altor structuri decât cele ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv din zona sectorului privat şi a autorităţilor locale.
Băsescu: Ministerul Sănătăţii trebuie să închidă 200 de spitale mici, care se vor transforma în azile şi creşe Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seara, la postul naţional de televiziune, că Ministerul Sănătăţii trebuie să închidă 200 de spitale mici, iar o primă soluţie ar fi transformarea lor în azile pentru bătrâni şi în creşe.
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu Bucureşti, 4 nov /Agerpres/ - România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori...
Traian Băsescu: România nu mai trage ultima tranşă de la FMI România nu va mai trage ultima tranşă din Acordul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), ci doar ultima tranşă din acordul cu Uniunea Europeană, necesară acoperirii deficitului bugetului de stat, a declarat, duminică seară, la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu.
Preşedintele Traian Băsescu a semnat vineri decretul de decorare a mai multor personalităţi israeliene Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat vineri decretul de decorare a mai multor personalităţi israeliene cu prilejul aniversării a 65 de ani de relaţii diplomatice între România şi Statul Israel, informează un comunicat al Departamentului de Comunicare Publică al Administraţiei Prezidenţiale...