Cele mai citite
 


Preşedintele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România va fi ales pe 29 aprilie
miercuri, 20 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alegerile pentru funcţia de preşedinte al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România (SNCRR) vor avea loc pe data de 29 aprilie, la adunarea generală a Crucii Roşii Române.
Nadia Lazăr, coordonator media al Crucii Roşii Române, a declarat, luni, că şi-au depus candidaturile Mihaela Geoană, actualul preşedinte al Crucii Roşii Române, şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
"Adunarea Generală este organul deliberativ suprem al Crucii Roşii Române. Aceasta se întruneşte în sesiune ordinară o dată la doi ani. În acest an au loc alegeri pentru diferite funcţii de conducere - preşedinte al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, vicepreşedinţi SNCRR, trezorier şi reprezentanţi ai tineretului. (...) Şi-au înscris candidaturile pentru funcţia de preşedinte Mihaela Geoană, actual preşedinte al CRR, şi Sorin Oprescu. Data limită de depunere a candidaturilor pentru funcţia de preşedinte a fost 13 aprilie", a declarat Nadia Lazăr.
Ea a precizat că mandatul preşedintelui SNCRR este de patru ani.
"O persoană nu poate deţine funcţia de preşedinte al SNCRR decât pentru cel mult două mandate. Acestea pot fi şi succesive. Funcţia de preşedinte este funcţie onorifică. Îşi pot depune candidatura pentru posturile eligibile persoane care sunt membri activi ai Crucii Roşii Române, care s-au remarcat prin servicii deosebite aduse CRR, şi-au dovedit ataşamentul faţă de aceasta şi ataşamentul faţă de misiunea sa umanitară", a spus Nadia Lazăr.
Potrivit acesteia, toate alegerile se fac prin vot secret, pe baza unor buletine de vot depuse în urnă, având drept de vot preşedinţii tuturor filialelor Crucii Roşii Române (47 de filiale) şi doi delegaţi de la fiecare filială de Cruce Roşie. AGERPRES/ (AS - Iulia Petre)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Conducerea Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România va fi aleasă vineri Alegerile pentru conducerea Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România (SNCRR) vor avea loc, vineri, la Adunarea Generală a organizaţiei.
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
4 iulie - Ziua Crucii Roşii Române (documentar) Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
Mihaela Geoană a fost aleasă pentru un nou mandat în funcţia de preşedinte al Crucii Roşii Române Mihaela Geoană a fost realeasă, vineri, cu majoritate de voturi, pentru un nou mandat în funcţia de preşedinte al Societăţi Naţionale de Cruce Roşie Română (SNCRR), în urma votului Adunării Generale SNCRR.