Cele mai citite
 


Tulcea: Strategia în domeniul învăţământului din Delta Dunării, finalizată
miercuri, 20 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului este primul dintre cele nouă ministere care constituie Consiliul interministerial pentru Delta Dunării care a finalizat planul de acţiuni din Programul de dezvoltare durabilă 2011-2015 pentru Deltă.
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Tulcea, Victor Tarhon, a declarat marţi pentru AGERPRES că, potrivit planului Ministerului Educaţiei, învăţământul la distanţă este soluţia pentru şcolile din Delta Dunării în care se mai învaţă încă în sistem simultan.
'Lucrurile trebuie armonizate şi trebuie să se identifice procedurile speciale pentru a putea aplica acest sistem în Delta Dunării. La Ministerul Educaţiei strategia a fost semnată, dar alte ministere sunt sceptice în ceea ce priveşte bugetul. Sunt însă foarte insistent şi după ce vom avea cifrele, documentul va fi aprobat prin hotărâre de guvern', a afirmat preşedintele CJ.
După aproape un an de când funcţionează Consiliul interministerial pentru elaborarea şi coordonarea implementării unui program de dezvoltare economico-socială a Deltei Dunării, şi celelalte opt ministere membre ale acestuia sunt pe cale să finalizeze planurile de acţiuni, preşedintele CJ Tulcea susţinând că o parte din acestea vor fi incluse în Strategia Dunării.
'Acum există trei ministere - Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Mediului şi Ministerul Transporturilor - care trebuie să compatibilizeze Strategia Dunării cu versiunea românească a documentului, astfel încât prima tranşă a finanţărilor, respectiv nouă miliarde de euro, să fie absorbită. (...) Avem proiecte care ar putea fi introduse în Strategia Dunării şi mă refer la podul dintre Tulcea şi Brăila, dar şi la programele de renaturare a unor luciuri de apă din Deltă', a spus Victor Tarhon.
În mai 2010, preşedintele CJ le-a prezentat pentru prima dată într-o dezbatere reprezentanţilor Guvernului Programul de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării, în septembrie 2010 Executivul aprobând o hotărâre pentru înfiinţarea unei structuri denumite Consiliul interministerial în vederea elaborării şi coordonării implementării unui program de dezvoltare economico-socială a Deltei.
Din Consiliul interministerial fac parte reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, ai Ministerului Mediului şi Pădurilor, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, ai Ministerului Educaţiei, ai Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Finanţelor Publice, precum şi guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Grigore Baboianu, şi preşedintele CJ Tulcea, Victor Tarhon. AGERPRES/(A-Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pacienţii de la sate din Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa vor beneficia de consultaţii fără a se deplasa la oraş Aproape 200 de medici de familie din mediul rural din judeţele Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa au primit echipamente portabile pentru diverse analize şi au fost instruiţi cum să le folosească, astfel încât bolnavii cronici nu vor mai trebui să parcurgă zeci de kilometri până la oraş pentru a-şi efectua...
Tulcea: CJ doreşte şedinţă de Guvern la Tulcea pentru aprobarea Strategiei de dezvoltare a Deltei Dunării Strategia pentru dezvoltarea Deltei Dunării, promovată de conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Tulcea, este în dezbatere la Ministerul Sănătăţii în momentul de faţă, preşedintele CJ, Victor Tarhon, dorind ca aceasta să fie aprobată până pe data de 10 iunie într-o şedinţă de Guvern găzduită de Tulcea...
Tulcea: Sistem de telemedicină experimental pentru localităţile din Delta Dunării Sistemul de telemedicină în Delta Dunării va deveni funcţional cel mai probabil peste o lună, potrivit Ministerului Sănătăţii, aparatele care vor fi utilizate de medicii tulceni fiind o donaţie a companiei Hewlett Packard.
Tulcea: Parteneriat inter-instituţional pentru acoperirea deficitului de medici la nivel regional Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Iulian Chiriac, a anunţat vineri, la Tulcea, încheierea unui parteneriat inter-instituţional pentru acoperirea deficitului de medici specialişti înregistrat la nivel regional.
Tulcea: Aparatura necesară funcţionării sistemului de telemedicină în Deltă, predată medicilor Medicii din Delta Dunării au primit în această săptămână echipamentele necesare funcţionării sistemului experimental de telemedicină, prezentat în urmă cu aproape o lună de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.
Tulcea: Autorităţile speră să primească noi echipamente de intervenţie pentru situaţiile de urgenţă din Deltă Agenţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Sud-Est pentru Situaţii de Urgenţă va depune cel târziu în luna aprilie o solicitare pentru alocarea din Programul Operaţional Regional a fondurilor necesare îmbunătăţirii intervenţiilor în caz de urgenţă în comunităţile din Delta Dunării.