Cele mai citite
 


'Parcare Verde' în Constanţa prin Programul Operaţional Regional
joi, 21 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnat miercuri contractul pentru proiectul ,,Parcare verde', unul dintre cele 38 de contracte incluse în Planul Integrat de Dezvoltare (PID) al municipiului Constanţa şi depuse spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional.
Proiectul ,,Parcare verde' îşi propune îmbunătăţirea accesului populaţiei la serviciile publice de sănătate oferite de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Constanţa, prin construirea unei parcări supraetajate cu o capacitate de 265 de locuri şi introducerea conceptului de clădire verde în spaţiul public urban, prin construirea Parcării verzi şi crearea a 15 noi locuri de muncă permanente.
Valoarea totală a proiectului, care se va derula pe parcursul a 17 luni, este de peste 16,899 milioane lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de circa 13,395 milioane lei.
Planul Integrat de Dezvoltare al municipiului Constanţa îşi propune să facă din municipiul Constanţa un centru multifuncţional competitiv al României şi principalul polarizator economic în regiunea Mării Negre, avându-se în vedere, totodată, dezvoltarea durabilă a întregii zone şi reducerea discrepanţelor actuale de dezvoltare dintre cele 14 localităţi care compun polul de creştere. Astfel, au fost propuse spre finanţare, prin Axa 1 a Programului Operaţional Regional, 38 de proiecte, dintre care 22 proiecte de reabilitare şi dezvoltare a infrastructurii urbane, 3 proiecte de dezvoltare durabilă a mediului de afaceri şi 13 proiecte care au drept obiectiv reabilitarea şi dezvoltarea infrastructurii sociale.
Municipiul Constanţa a fost desemnat pol de creştere prin HG nr.1149/2008, primind ca alocare, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa 1, suma de 90,32 milioane euro.AGERPRES/(AS-Carmen Marinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Emil Boc: Sunt şanse să fie date în folosinţă segmente din tronsonul Constanţa-Cernavodă în iulie Primul-ministru, Emil Boc, însoţit de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), Elena Udrea şi Anca Boagiu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, a vizitat, miercuri, două obiective de investiţii pe şantierul tronsonului Cernavodă-Constanţa al Autostrăzii A2, la ieşirea din municipiul...
Premierul Boc: Sunt şanse să fie date în folosinţă segmente din tronsonul Constanţa-Cernavodă în iulie Premierul Emil Boc, însoţit de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea şi de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a vizitat miercuri două obiective de investiţii pe şantierul tronsonului Cernavodă-Constanţa (sud-est) al Autostrăzii A2, la ieşirea din municipiul...
Contracte de finanţare semnate de ministrul Elena Udrea pentru reabilitarea unor policlinici din Valea Jiului Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnat, joi, la Petroşani, două contracte de reabilitare a policlinicilor din Petroşani şi Uricani, valoarea fondurilor alocate prin Programul Operaţional Regional totalizând 5,4 milioane de euro.
Sibiu: Cererea de finanţare europeană a crescut la peste 31 de milioane de euro, în spitalele din Regiunea Centru Sibiu, 19 oct /Agerpres/ - Fostele policlinici, actualele ambulatorii ale Spitalului de Psihiatrie ' Dr. Gheorghe Preda' din municipiul Sibiu vor fi modernizate în următorul an cu 2,6 milioane de lei, investiţii prin Programul Operaţional Regional, a anunţat marţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ)...
Peste 380 milioane de euro din fondul european Regio pentru proiecte în Regiunea Centru Cele 1.083 proiecte depuse de către autorităţi, firme şi ONG-urile din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu (Regiunea de Dezvoltare Centru) au solicitat fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional - Regio în valoare de 386,23 milioane euro, se arată într-un comunicat...
MDRAP: Programul Operaţional Regional 2007-2013 a atins 57% grad de absorbţie, la mijlocul lunii noiembrie Programul Operaţional Regional 2007-2013 (POR), coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), a atins, la mijlocul lunii noiembrie, un grad de absorbţie de 57,02%, se arată într-un comunicat de presă al MDRAP, remis vineri AGERPRES.