Cele mai citite
 


Al 22-lea transplant hepatic la Institutul Clinic Fundeni
joi, 21 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pacientul care a suferit un transplant hepatic la Institutul Clinic Fundeni avea un ficat foarte mare de 23 de kilograme din cauza afecţiunii de care suferea, boală polichistică hepatică, şi pentru aceasta i s-a transplantat un ficat normal de 1,700 kilograme.
Acest ficat foarte mare făcea compresiune asupra celorlalte organe. Operaţia a fost una complexă, dar a decurs în condiţii bune.
La Centrul de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic din Institutul Clinic Fundeni, echipa condusă de prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul primului transplant hepatic din România, a efectuat cel de-al 22-lea transplant unui pacient de 38 de ani, al cărui ficat bolnav cântărea 23,2 kilograme.
"Este cel mai mare ficat înlocuit pentru această afecţiune din lume. Operaţia a decurs în condiţii foarte bune", a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, prof. dr. Irinel Popescu.
Donatorul a fost un pacient de 56 de ani, aflat în moarte cerebrală. De la acesta s-au recoltat ficatul, rinichii şi corneea, a precizat, pentru AGERPRES, dr. Victor Zota, coordonatorul naţional pentru transplant. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof.dr. Irinel Popescu: Programul de transplant hepatic de la Fundeni cunoaşte un moment de dezvoltare fără precedent (interviu) Programul de transplant hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni a cunoscut anul acesta o dezvoltare fără precedent, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic din institut, preşedinte al Academiei de Ştiinţe...
Premieră naţională de transplant hepatic dublu la Institutul Clinic Fundeni O operaţie de transplant hepatic dublu a fost efectuată în premieră naţională la Institutul Clinic Fundeni, în cadrul Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic "Dan Setlacec".
ŞTIINŢÃ: Primul transplant hepatic din România Primul transplant de ficat efectuat în România a avut loc în 1997, la Institutul Clinic Fundeni (în prezent centrul de Chirurgie Generală şi Transplant hepatic Fundeni). Autorul acestei intervenţii este prof. dr. Irinel Popescu.
Irinel Popescu: Trebuie un efort organizatoric care să permită spitalelor să contribuie la creşterea numărului de donatori de organe Profesorul universitar doctor Irinel Popescu, şeful Clinicii de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, crede că românii au o atitudine pozitivă privind donarea de organe pentru transplanturi, dar că trebuie un efort organizatoric pentru ca mai multe spitale din România...
Metoda "split liver" folosită pentru transplant de ficat la doi adulţi, în premieră La Institutul Clinic Fundeni - Centrul pentru Chirurgie Generală şi Transplant de Ficat, echipa condusă de prof. dr. Irinel Popescu a efectuat, în premieră pentru România, două transplanturi de ficat utilizând tehnica "split liver" la doi adulţi.
Prof. dr. Irinel Popescu: Starea pacientului care a suferit un transplant hepatic este bună Starea de sănătate a pacientului care a suferit un transplant hepatic, la Institutul Clinic Fundeni, cu ficat de la donator aflat în moarte cerebrală este bună, a declarat joi, pentru AGERPRES, prof. dr. Irinel Popescu.