Cele mai citite
 


Bacău: Cameră senzorială inaugurată la Spitalul de pediatrie
joi, 21 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Medicii Spitalului de Pediatrie din Bacău vor putea efectua, în premieră, tratamente specifice într-o "cameră senzorială", inaugurată miercuri în cadrul acestei instituţii medicale din municipiu.

Terapia sezorială într-un spaţiu adecvat şi dotat corespunzător actului medical specific, stimularea simţurilor visual, auditiv, olfactiv, tactil, vestibular şi proprioceptiv va permite eficientizarea recuperării după diverse boli suferite de copii aflaţi sub îngrijire medicală şi care au deficienţe de comportament, mintale sau de percepţie. Acest lucru va fi facilitat prin dotările acestui spaţiu, între care parchetul de plută, piscina cu bile, tablouri cu efecte luminoase, trusa de aromoterapie, diverse jocării senzoriale, plasă din fibră optică, proiectoare, decoruri specifice pentru mai multe activităţi, radio CD.
'Aceste camere promovează activitatea intelectuală şi încurajează relaxarea în timpul stimulării simţurilor copilului, fiind proiectată pentru a elimina distragerile şi a-l ajuta pe copil să-şi concentreze atenţia pe diferite experienţe senzoriale", a declarat, pentru AGERPRES, medicul Maria Ţaga. 
Potrivit doctorului Dumitru Anton, "copiii sunt mai fericiţi în timp ce se află în camera senzorială şi au tendinţa să vocalizeze mai mult şi să crească perioada de concentrare asupra unei sarcini. Pentru aceia având comportamente autoagresive sau autiste, stimularea uşoară are un efect liniştitor şi îi ajută să-şi diminueze agitaţia, promovând relaxarea, iar copiii cu dificultăţi perceptuale par să câştige plăcere în urma experienţelor vizuale, auditive şi tactile".
Înfiinţarea şi dotarea acestei investiţii medicale s-a făcut, din fonduri private, ca urmare a iniţiativei şi implicării membrelor Clubului Inner Wheel Bacău. Acestea au reuşit strângerea sumelor necesare deschiderii noii zone a spitalului băcăuan atât prin organizarea unui bal caritabil în urmă cu trei luni, dar şi ca urmare a atragerii mai multor sponsorizări de la firme băcăuane.
"Membrele clubului ştiu că au contribuit esenţial la reintegrarea copiilor cu probleme şi sunt încântate că, prin implementarea acestui proiect, vor beneficia direct de terapie modernă copii care erau lăsaţi pradă deznădejdii părinţilor", a declarat, pentru AGERPRES, Cristina Petrescu, preşedinta Inner Wheel Bacău, parte a organizaţiei International Inner Wheel.
Aceasta este una din cele mai mari asociaţii feminine de voluntariat din lume, obiectivele sale fiind promovarea valorilor prieteniei adevărate, încurajarea ideii de întrajutorare, cultivarea prieteniei şi înţelegerii la nivel internaţional.
'Organizaţia Inner Wheel oferă asistenţă celor mai puţin norocoşi - cei vulnerabili, tineri şi bătrâni - atât pe plan local, cât şi internaţional, în ţări defavorizate. Ajutorul este oferit în multe forme de la sprijin general pe termen lung, până la transporturi de bunuri, fonduri şi ajutor imediat în zonele afectate de dezastre', a precizat Cristina Petrescu. AGERPRES/(AS - Cornel Cepariu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău : Primul bloc operator al Spitalul de pediatrie a fost finalizat La Spitalul de pediatrie din muncipiul Bacău s-a făcut, joi, recepţia oficială a celui dintâi bloc operator şi sectorul de Terapie intensivă din cadrul acestei instituţii medicale.
Bacău: A fost închisă Secţia de pediatrie a SJU unde un copil era legat cu un ham de pat Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţe Bacău unde fusese observat un copil de un an şi jumătate legat cu un ham de pat a fost închisă pentru igienizare, a declarat duminică pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Bacău, Anda Dumitrescu.
Bacău: Voluntarii Asociaţiei "Betania" au construit un al şaptelea centru medical în judeţ, în satul Căbeşti Un număr de 18 voluntari olandezi de la organizaţia "Werkgroep Zegveld" au ridicat în doar două săptămâni, cu ajutorul autorităţilor locale şi al sătenilor, un centru medical în satul băcăuan Căbeşti, la iniţiativa Asociaţiei de caritate "Betania" din Bacău, care a primit un ajutor financiar de 60.000...
Bacău: Ambulatoriu de specialitate, deschis la Spitalul de urgenţă din Moineşti Un ambulatoriu de specialitate, complet reabilitat în urma implementării unui proiect finanţat cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, a fost deschis, luni, la Spitalul de urgenţă din Moineşti pentru activităţi curente de deservire a populaţiei.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Bacău: Judeţele Moldovei au lansat un proiect comun privind dotarea cu echipamente de intervenţie în cazuri de urgenţă Conferinţa de lansare a proiectului ,,Achiziţionarea echipamentelor specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordării asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea Nord - Est' a fost găzduită, miercuri, de sala...