Cele mai citite
 


Cercetători israelieni lucrează la un test respirator pentru diagnosticarea rapidă a cancerului
joi, 21 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cercetătorii sunt pe cale să pună la punct un test respirator pentru depistarea cancerului, relatează, miercuri, BBC.
Un 'nas electronic' a reuşit să identifice semnalizatorii chimici ai cancerului în respiraţia pacienţilor cu cancer pulmonar sau al traiectului digestiv superior. Va mai dura, totuşi, câţiva ani pentru a stabili dacă testul poate fi folosit în practica medicală, potrivit studiului dezvăluit în British Journal of Cancer.

Un grup de 80 de voluntari au luat parte la studiul realizat de Technion - Institutul israelian pentru tehnologie. Dintre aceştia, 22 aveau diferite tipuri de cancer al traiectului digestiv superior, 24 cancer pulmonar şi 36 erau sănătoşi.

Testul foloseşte o metodă chimică pentru a depista prezenţa markerilor tumorali în respiraţie şi se speră că într-o zi se vor putea pune diagnostice instantanee pe baza sa.

Cercetătorii de la Technion au avut în vedere îndeosebi cancerul traiectului digestiv superior - de ochi, oral, al coardelor vocale, de laringe sau esofag -, care adesea este diagnosticat târziu, ceea ce pune sub semnul îndoielii succesul tratamentului. În Marea Britanie, circa 9000 de persoane sunt diagnosticate anual cu acest tip de cancer.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cercetătorii lucrează la dezvoltarea unui test de sânge 'universal' care ar putea depista cancerul Cercetători din Marea Britanie lucrează la dezvoltarea unui test de sânge "universal" pentru a detecta cancerul. Denumit Lymphocyte Genome Sensitivity, testul a fost aplicat până acum pe pacienţi cu melanom, cancer pulmonar şi cancer de colon, identificând acurateţe stările maligne şi precanceroase,...
Câinii depistează nu doar cancerul pulmonar, ci şi pe cel al prostatei Capacităţile olfactive ale câinilor par inepuizabile: un studiu realizat de cercetători germani arată că aceste animale pot depista un cancer pulmonar, iar alte cercetări efectuate recent demonstrează că acelaşi lucru este valabil şi în privinţa cancerului de prostată, scrie passionsante.be.
Câini dresaţi pot depista cancerul pulmonar la om (studiu) Potrivit unui recent studiu elaborat de cercetători germani şi publicat în European Respiratory Journal, câini dresaţi pot depista prezenţa cancerului pulmonar la om, doar adulmecându-l, lucru care sugerează că unele mirosuri ar fi specifice acestui tip de boală, scrie maxisciences.com.
Nas electronic pentru depistarea cancerelor şi precancerelor de stomac Un nas electronic pus la punct de oameni de ştiinţă israelieni poate detecta schimbări în respiraţia persoanelor afectate de cancer la stomac sau care riscă să dezvolte o astfel de boală, se arată într-un articol publicat marţi în revista Gut a grupului britanic BMJ şi preluat de AFP.
Test de sânge revoluţionar pentru depistarea cancerului pulmonar în stadii incipiente, realizat de cercetătorii francezi Un test de sânge pentru a evidenţia cancerul pulmonar la fumătorii înveteraţi, înainte de a fi vizibil la o scanare de tomografie computerizată, a fost pus la punct de o echipă de cercetători francezi, condusă de profesorul Paul Hofman, patolog la Spitalul Universitar din Nisa, informează online cotidianul...
A fost identificată harta genetică completă a două tipuri de cancer Londra, /Agerpres/ - Cercetători britanici au identificat în premieră harta genetică completă a două tipuri de cancer, de piele şi pulmonar, descoperire ce poate reprezenta un important pas înainte pentru tratarea acestor grave maladii, conform a două articole publicate în numărul de joi al revistei...