Cele mai citite
 


Obezitate: O simplă injecţie, experimentală, îi face pe şoareci să slăbească
marţi, 14 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Nutritie
 

/Nature Chemical Biology/

Paris, 14 iul /Agerpres/ - Cercetătorii americani au reuşit, printr-o simplă injectare a unui hormon de sinteză, să provoace la şoareci scăderea cu un sfert a greutăţii lor corporale şi reducerea masei lor de grăsime cu 42 %, potrivit revistei de specialitate Nature Chemical Biology, transmite marţi din Paris AFP.

Aceste rezultate spectaculoase, publicate luni de revista grupului Nature, au fost obţinute după o săptămână de experiment şi sunt şi mai bune repetând tratamentul.

Richard DiMarchi, de la Universitatea Indiana /Bloomington, SUA/, şi colegii săi au făcut sinteza unui hormon hibrid al celor doi hormoni naturali.

Glucagonul şi un hormon analog, GLP-1 /glucagon-like peptide-1/, sunt hormoni naturali care reglementează metabolismul glucozei.

În pofida unei structuri similare, ele diferă îndeosebi în ce priveşte funcţia lor biologică.

Studii anterioare au arătat că ele pot suprima apetitul sau pot determina pierderi din greutatea corporală crescând numărul de calorii arse de organism, dar tot evantaiul potenţialului lor terapeutic este departe de a fi cunoscut, notează revista.

Se impun însă cercetări complementare înainte ca un hormon similar să poată fi utilizat la fiinţa umană. Totuşi, aceste rezultate evidenţiază un nou demers pentru tratamentul obezităţii şi al diabetului la adulţi, potrivit autorilor. AGERPRES/(Angela Sârbu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dependenţa de mâncare, principalul factor de risc pentru obezitate Numărul în continuă creştere al persoanelor care suferă de obezitate din statele dezvoltate economic a adus în discuţie factorul dependenţei de mâncare şi în special de mâncarea de tip fastfood ca principală cauză a acestei condiţii medicale, un factor ce nu a fost încă asociat direct de medicină cu...
10 reguli de aur pentru o slabire sanatoasa Nu reduceti drastic cantitatea de calorii. Nu va infometati. Evitati fainoasele procesate industrial. Nu ocoliti grasimile sanatoase. Mancati mai putini carbohidrati si compensati deficitul cu proteine. Evitati combinatia carbohidrati-grasimi. Mancati carbohidratii in prima parte a zilei si grasimile...
Obezitatea, factor de risc in cancerul de prostata O serie de noi studii sustin ca barbatii care sufera de obezitate intampina un risc de doua ori mai mare de deces in cazul in care sunt diagnosticati cu cancer de prostata decat barbatii cu o greutate in limitele normale.
Obezitatea măreşte cu peste 80% riscurile de cancer ovarian la femeile în vârstă În cazul femeilor în vârstă, obezitatea are efectul creşterii cu 80% a riscurilor de îmbolnăvire de cancer ovarian, comparativ cu femeile care nu sunt supraponderale, conform unui studiu realizat pe un eşantion format din femei cu vârsta cuprinsă între 50 şi 71 de ani, informează cotidianul britanic...
Obezitatea - corelata cu microorganisme ce traiesc in abdomen Un studiu recent arata ca predispozitia spre obezitate poate fi stabilita cu ajutorul unui test ce analizeaza microorganismele ce se gasesc in abdomen. Studiul confirma ca greutatea unei persoane nu depinde doar de cantitatea de mancare consumata.
Obezitatea începe în viaţa intrauterină (studiu) Se ştie că un copil născut de o mamă supraponderală prezintă un risc crescut de obezitate, cu tulburările proprii excesului de greutate. Cercetători englezi demonstrează că fenomenul începe chiar din viaţa intrauterină, relatează passionsante.be.