Cele mai citite
 


Cluj: Primăria subvenţionează un program de tratare stomatologică pentru pacienţii care reprezintă cazuri sociale
joi, 21 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Cluj-Napoca va finanţa anul acesta un program, la care participă şi Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu', de consultare şi tratare stomatologică a peste o mie de persoane care reprezintă cazuri sociale.
Potrivit primarului Sorin Apostu, suma de 200 de mii de lei va fi folosită pentru plata materialelor necesare, iar consultaţiile vor fi gratuite. Pacienţii vor fi nevoiţi să plătească sume cuprinse între 100 şi 400 de lei doar în cazul în care vor avea nevoie de proteze, banii reprezentând aproximativ 20 la sută din costul real al lucrării.
'Este vorba de un program de tratare a deficienţelor stomatologice ale unei categorii de populaţie care nu îşi poate permite asemenea servicii, respectiv copii şi tineri care provin din centrele de asistenţă, pensionari, persoana cu handicap sau oameni care au venituri mici', a spus primarul, miercuri, într-o conferinţă de presă.
Programul este de fapt o continuare a unuia început anul trecut, în cadrul căruia au fost tratate 1.400 de persoane şi la care au participat 100 de cadre medicale şi 600 de studenţi.
Profesorul Radu Câmpean, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Cluj, a declarat că mare parte dintre pacienţii trataţi aveau probleme de sănătate a danturii extrem de serioase, dar şi de medicină internă.
'Unii dintre ei nu au mai fost de 15 ani la stomatolog. Aveau probleme extrem de complexe, patologii conexe, unele chiar necunoscute. Jumătate din ei sufereau şi de probleme cardio-vasculare sau hepatice. Prin acest program am reuşit să aducem la cunoştinţa opiniei de specialitate faptul că aceşti pacienţi au probleme reale nu doar din punct de vedere stomatologic', a spus Radu Câmpean.
În urma deficienţelor de informaţii legate de igiena bucală, constatate de medici prin acest program, s-a decis şi editarea şi tipărirea unor broşuri care să fie date pacienţilor pentru a-i educa.AGERPRES/(A - Elena Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: UMF va investi 250.000 de euro într-un laborator stomatologic Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu", prof. univ. dr. Constantin Ciuce, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce va investi suma de 250.000 de euro într-un laborator pentru proteze dentare, care va realiza şi lucrări în cadrul...
Cluj: Primul master în ATI şi Medicină de Urgenţă pentru asistenţi medicali licenţiaţi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă, rezultatele obţinute în derularea unui proiect cofinanţat din Fondul Social European, dedicat creşterii calităţii asistenţei medicale în Anestezie, Terapie Intensivă (ATI) şi Medicina...
Comunicat de presă - Facultatea de Medicină din Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' Cluj-Napoca Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' Cluj-Napoca anunţă închiderea oficială a proiectului POSDRU/189/2.1/ G/156565
Cluj: Discuţie medici-pacienţi despre problematica bolilor reumatice anchilozante Medici specialişti în reumatologie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca s-au reunit sâmbătă la prima ediţie a conferinţelor dedicate poliartritei şi spondilozei anchilozante.
Cluj: Profesori şi studenţi de la UMF, acreditaţi cu Certificate 'Brighton Medical School' din Marea Britanie Peste 200 de cadre didactice şi studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca au obţinut Certificate de acreditare acordate de Brighton Medical School din Marea Britanie, în urma unui program de perfecţionare a abilităţilor pedagogice de predare.
Cluj: Studenţi de la UMF distribuie pliante despre prevenirea diabetului în şase mari licee Un număr de 35 de voluntari, studenţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu", distribuie, miercuri, materiale informative despre prevenirea diabetului, în şase unităţi de învăţământ din Cluj-Napoca.