Cele mai citite
 


Cluj: Zeci de cutii cu medicamente retrase dintr-o farmacie, din cauza expirării termenului de valabilitate
joi, 21 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj au ridicat miercuri zeci de cutii cu medicamente şi vitamine dintr-o farmacie, aflată chiar în centrul municipiului Cluj - Napoca.
Verificarea a avut loc după ce un cetăţean a depus la sediul CJPC o plângere potrivit căreia a cumpărat o cutie cu vitamina C al cărei termen de valabilitate expira în luna ianuarie a acestui an.
Potrivit şefului CJPC, Mircea Radu, după efectuarea controlului, inspectorii au mai găsit şi alte produse expirate, puse în vânzare.
''În urma controlului am mai descoperit şi alte cutii din acelaşi produs, vitamina C, expirate din august 2010, dar şi cutii cu amoxicilină expirate în vara anului trecut, precum şi pansamente expirate în martie 2011 şi suplimente nutritive, care aveau termen de valabilitate până în februarie 2011'', a declarat, miercuri, Mircea Radu, după efectuarea controlului.
El a precizat că toate produsele farmaceutice au fost retrase de la vânzare. Mircea Radu a explicat că sancţiunea va fi dată săptămâna viitoare şi că amenda ar putea urca până la 20.000 de lei.AGERPRES/(A - Elena Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Medicamete expirate, retrase de inspectorii de la Protecţia Consumatorului Trei mii de cutii de Tamiflu, descoperite la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj, au fost retrase de inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului deoarece aveau termenul de valabilitate expirat.
Vaslui: Medicamente expirate într-o farmacie din comuna Deleşti Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Vaslui au găsit într-un punct farmaceutic din comuna vasluiană Deleşti, produse cosmetice, medicamente, produse fitosanitare şi medicamente de uz veterinar cu termenul de valabilitate depăşit.
Cluj: Proiect cu finanţare europeană pentru ridicarea calităţii programelor de studii medicale şi farmaceutice Cinci universităţi cu profil medical şi farmaceutic din România au elaborat şapte programe de studii, care vor contribui la creşterea calităţii ofertei educaţionale din domeniul sănătăţii, în cadrul proiectului intitulat "Standarde de calitate şi indicatori de performanţă specifici pentru învăţământul...
Vaslui: Farmacie amendată cu 10.000 de lei pentru comercializarea de medicamente expirate O farmacie din comuna vasluiană Ivăneşti a fost amendată cu 10.000 de lei de inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) deoarece comercializa medicamente expirate.
IGPR: Aproape 450 de tipuri de medicamente expirate, descoperite în depozitul unei farmacii din Călăraşi Poliţiştii au descoperit, în urma unui control efectuat la o farmacie din Călăraşi, aproape 450 de tipuri de medicamente cu termenul de valabilitate expirat, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.
Cluj: Pentru sănătatea populaţiei industria alimentară are neapărat nevoie de dieteticieni, spun specialiştii Profesor universitar dr. Doina Miere de la Facultatea de Farmacie a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca spune că industria alimentară din România are neapărat nevoie de dieteticieni care să acorde consultanţă în scopul asigurării unor produse sănătoase pentru...