Cele mai citite
 


Constanţa: Heliportul Spitalului Judeţean, modernizat de trupe NATO de la Baza militară Mihail Kogălniceanu
joi, 21 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Heliportul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa va fi modernizat de forţele NATO de la Baza militară Mihail Kogălniceanu pentru a putea fi utilizat şi de aeronave militare, nu doar de elicoptere SMURD, a declarat, miercuri, managerul unităţii medicale, dr. Dan Căpăţână.
''Avem o promisiune din partea Comandamentului NATO de la Kogălniceanu şi au şi început demersurile de a moderniza heliportul din curtea Spitalului Judeţean. Ei sunt în faza de proiectare, au luat legătura cu un proiectant care să facă un proiect astfel încât să poată să fie autorizat de autoritatea aeronautică şi să poată primi şi alte aeronave mai mari decât elicopterele SMURD care nu zboară noaptea'', a afirmat, într-o conferinţă de presă, reprezentantul SCJU.
Acesta a menţionat că militarii NATO doresc să se implice şi să construiască un heliport care le va folosi şi lor, inclusiv în cadrul exerciţiilor comune, fără ca spitalul să plătescă ceva în realizarea respectivei investiţii.
La începutul acestei săptămâni, SCJU şi Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa au semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Apărării Naţionale - Flotila 86 Aeriană pentru asigurarea evacuării medicale aeriene în cadrul exerciţiului Black Sea Rotational Force-2011/BSRF-11 care se va desfăşura la Babadag, iar marţi pe heliportul regiei au avut loc primele antrenamente.
Protocolul încheiat este valabil până la jumătatea lunii septembrie a acestui an.
Obiectul protocolului urmăreşte realizarea serviciului de evacuare medicală, pentru salvarea vieţii şi integrităţii corporale a personalului forţelor armate participante la exerciţiul BSRF-11, din România, Statele Unite, Ucraina, Republica Macedonia şi Azerbaidjan, pe timpul desfăşurării activităţilor militare sau în situaţii de urgenţă.
RAJA Constanţa pune la dispoziţia Flotilei 86 Aeriană terenul de aterizare - heliportul din curtea sediului central, precum şi o echipă formată din două persoane pentru intervenţie, în cazul în care pot apărea anumite probleme.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa trebuie să asigure resursele materiale şi umane necesare transferului pacientului de la aeronavă la spital. AGERPRES/(A, AS - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Heliportul Regiei Judeţene de Apă, inclus în proiectul Black Sea Rotational Force - 2011 Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Apărării Naţionale - Flotila 86 Aeriană şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru asigurarea evacuării medicale aeriene în cadrul exerciţiului Black Sea Rotational Force-2011/BSRF-11, care...
Constanţa: Heliport construit de militari americani, inaugurat la Spitalul Judeţean Un heliport construit de infanterişti americani la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, în cadrul exerciţiului Black Sea Rotational Force 11 (BSRF), a fost inaugurat oficial, vineri, în prezenţa reprezentanţilor unităţii spitaliceşti şi ai militarilor americani şi români de la baza NATO...
Iaşi: Proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă, finalizat Reprezentanţi ai autorităţilor din România şi Republica Moldova s-au aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la închiderea oficială a unui proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Tulcea: Sistemul SMURD din România ar putea fi introdus în Ismail, Ucraina Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din România s-ar putea extinde în regiunea Odessa, Ucraina, printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană şi susţinut prin Euroregiunea Dunărea de Jos, Prefectura judeţului Tulcea găzduind vineri o întâlnire a autorităţilor ucrainene cu...
Mureş: Caravana SMURD 'Fii pregătit!' a pornit pentru pregătirea populaţiei în caz de dezastre Caravana SMURD 'Fii pregătit!' adăspotită de primul Centrul Mobil de Pregătire a Populaţiei şi a Personalului de Intervenţie din România, aflat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Horea' al judeţului Mureş, a pornit de la Târgu Mureş pentru pregătirea populaţiei să acţioneze în caz...
MAI: Elicoptere SMURD, pompieri, paramedici şi puncte de prim-ajutor pentru judeţele cu avertizare de caniculă Peste 1.000 de puncte de acordare a primului ajutor şi de distribuire a apei potabile, peste 800 de pompieri şi paramedici, aproximativ 5.000 de efective ISU, cu peste 2.500 de mijloace tehnice, au fost mobilizate să intervină pentru evitarea situaţiilor de urgenţă generate de caniculă.