Cele mai citite
 


Emil Boc: Sunt şanse să fie date în folosinţă segmente din tronsonul Constanţa-Cernavodă în iulie
joi, 21 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul-ministru, Emil Boc, însoţit de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), Elena Udrea şi Anca Boagiu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, a vizitat, miercuri, două obiective de investiţii pe şantierul tronsonului Cernavodă-Constanţa al Autostrăzii A2, la ieşirea din municipiul Medgidia şi o intersecţie din Centura ocolitoare a municipiului Constanţa.
Premierul s-a interesat de încadrarea constructorilor în termenele de execuţie şi colaborarea acestora cu administraţia locală şi judeţeană.
''Sunt şanse să fie date în folosinţă câteva segmente din tronsonul Constanţa-Cernavodă în luna iulie astfel încât să se faciliteze traficul rutier spre litoral. De asemenea, în luna iulie urmează să se finalizeze lucrările de modernizare a căii ferate Bucureşti-Constanţa iar trenul va face 2 ore şi 30 de minute până la mare'', a spus Boc.
Prezent pe şantier, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Darie, a avansat şi o propunere pentru obţinerea sprijinului MDRT în vederea realizării unui drum rapid alternativ, de la Medgidia la Costineşti, pentru descongestionarea traficului rutier în sudul litoralului.
Primul-ministru s-a declarat interesat de soluţia autorităţilor judeţene iar ministrul Elena Udrea a solicitat date de prezentare a studiului de fezabilitate pentru a identifica posibilităţi de finanţare.
Drumul Judeţean 381 Medgidia - Valea Dacilor - Ciocârlia de Sus va fi reabilitat prin lucrări finanţate din bugetul MDRT în cadrul Programului privind reabilitarea drumurilor de interes local conform HG 577/1997. Drumul Judeţean 381 a fost inclus în anul 2010 într-un proiect de reabilitare alături de DJ 308 Ciocârlia de Sus - Lanurile - Mereni şi DJ 309 Mereni-Topraisar. Prin reabilitarea acestor drumuri este facilitat accesul turiştilor pe litoral, ruta constituind o alternativă la DN 39/E 87 în perioadele cu trafic aglomerat.
Valoarea totală a lucrărilor la cele trei drumuri judeţene este de 47.978.260 lei.
Totodată, ministrul Elena Udrea a semnat, miercuri, unul dintre cele 38 de contracte incluse în Planul Integrat de Dezvoltare (PID) al municipiului Constanţa şi depuse spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional.
Proiectul Parcare verde - construirea unei parcări supraetajate, zona spital clinic judeţean de urgenţe Constanţa îşi propune îmbunătăţirea accesului populaţiei la serviciile publice de sănătate oferite de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Constanţa, prin construirea unei parcări supraetajate cu o capacitate de 265 de locuri, şi introducerea conceptului de clădire verde în spaţiul public urban, prin construirea Parcării verzi şi crearea a 15 noi locuri de muncă permanente. Valoarea totală a proiectului, care se va derula pe parcursul a 17 luni, este de 16.899.170,86 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 13.395.846,40 lei.
Planul Integrat de Dezvoltare al municipiului Constanţa îşi propune să facă din municipiul Constanţa un centru multifuncţional competitiv al României şi principalul polarizator economic în regiunea Mării Negre, avându-se în vedere, totodată, dezvoltarea durabilă a întregii zone şi reducerea discrepanţelor actuale de dezvoltare dintre cele 14 localităţi care compun polul de creştere. Astfel, au fost propuse spre finanţare, prin Axa 1 a Programului Operaţional Regional, 38 de proiecte, dintre care 22 proiecte de reabilitare şi dezvoltare a infrastructurii urbane, 3 proiecte de dezvoltare durabilă a mediului de afaceri şi 13 proiecte care au drept obiectiv reabilitarea şi dezvoltarea infrastructurii sociale.
Municipiul Constanţa a fost desemnat pol de creştere prin HG nr.1149/2008 privind modificarea şi completarea HG nr.998/2008. Astfel, el a primit ca alocare, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa 1, domeniul major de intervenţie 1.1 - Planuri integrate de dezvoltare urbană, sub-domeniul: Poli de Creştere, suma de 90,32 milioane Euro. AGERPRES/(AS-Dan Mihăescu) Foto Flux
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premierul Boc: Sunt şanse să fie date în folosinţă segmente din tronsonul Constanţa-Cernavodă în iulie Premierul Emil Boc, însoţit de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea şi de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a vizitat miercuri două obiective de investiţii pe şantierul tronsonului Cernavodă-Constanţa (sud-est) al Autostrăzii A2, la ieşirea din municipiul...
Investiţii de peste 30 de milioane de lei în Spitalul Municipal din Cluj-Napoca Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca a fost dotat recent cu aparatură medicală performantă, printr-un proiect european care a vizat inclusiv modernizarea ambulatoriului. Valoarea proiectului se ridică la peste 32 de milioane de lei, din care 22 de milioane sumă nerambursabilă.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
'Parcare Verde' în Constanţa prin Programul Operaţional Regional Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnat miercuri contractul pentru proiectul ,,Parcare verde', unul dintre cele 38 de contracte incluse în Planul Integrat de Dezvoltare (PID) al municipiului Constanţa şi depuse spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional.
Premierul Emil Boc: Reuniunea interguvernamentală româno-israeliană marchează un nou stadiu de dezvoltare a relaţiilor bilaterale Reuniunea interguvernamentală româno-israeliană care va avea loc miercuri şi joi la Ierusalim marchează un nou stadiu de dezvoltare al relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări, a declarat miercuri premierul Emil Boc, pe Aeroportul Internaţional ''Henri Coandă'', înainte de plecarea spre Israel.