Cele mai citite
 


Galaţi: Situaţia spitalului din Iveşti este incertă
joi, 21 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul din localitatea gălăţeană Iveşti ar trebui să devină cămin de bătrâni, potrivit deciziei Ministerului Sănătăţii, dar autorităţile judeţene doresc să fie transformat în unitate medico-socială, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţului(CJ) Galaţi, Eugen Chebac.
'În decembrie anul trecut, noi am solicitat să fie unitate medico-socială. Nu am primit niciun răspuns. Ministerul Sănătăţii a solicitat să devină cămin de bătrâni. Am constatat că e necesar să fie unitate medico-socială pentru că avem numeroase cazuri sociale', a spus Eugen Chebac, după ce la ultima şedinţă de CJ s-a decis încetarea dreptului de administrare a spitalului de la Iveşti.
Chebac a dat exemplul unui număr de 14 cazuri sociale, de persoane internate la Spitalul Judeţean şi la Spitalul TBC şi a precizat că în momentul de faţă la Iveşti sunt internate nouă persoane, iar ,,angajaţi mai sunt nouă oameni care nu ştiu dacă vor fi repartizaţi în altă parte'.
Şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea, a confirmat că s-a propus ca spitalul să devină azil de bătrâni, dar că este aşteptată decizia Ministerului Sănătăţii.
'A fost această propunere pentru transformarea în azil pentru bătrâni, dar aşteptăm un răspuns de la Ministerul Sănătăţii. Deocamdată spitalul există, nu s-a desfiinţat. Până nu pleacă mai întâi o hotărâre de la CJ şi de la prefectură pentru ca apoi să se dea o hotărâre de guvern nu se întâmplă nimic', a spus Valentin Boldea. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: PSD consideră haotică iniţiativa Ministerului Sănătăţii de comasare a unor spitale Preşedintele PSD Galaţi, deputatul Dan Nica, şi fostul secretar de stat în ministerul Sănătăţii, dr. Aurel Nechita, au criticat, joi, într-o conferinţă de presă, iniţiativa Ministerului Sănătăţii de comasare a unor spitale, despre care au spus că este una haotică pentru că nu se ţine cont de niciun criteriu...
Galaţi: Preşedintele CJ contestă listele Ministerului Sănătăţii privind comasarea şi reprofilarea unor spitale Preşedintele Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi, Eugen Chebac, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că listele postate de Ministerul Sănătăţii privind comasarea şi reprofilarea unor spitale din judeţul Galaţi a fost făcută în birourile ministerului fără a se cunoaşte realitatea locală.
Galaţi: Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit clasificare definitivă Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au trimis Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi decizia prin care au anunţat că Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Apostol Andrei'' din Galaţi a primit clasificare definitivă, a anunţat, joi, directorul DSP Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: O echipă de la Ministerul Sănătăţii anchetează cazul bebeluşului decedat la câteva ore după externare O echipă de la Ministerului Sănătăţii a ajuns, miercuri, la Spitalul Judeţean Sf. Apostol Andrei Galaţi, unde va efectua o anchetă în cazul bebeluşului decedat la câteva ore după externarea din maternitatea spitalului.
Galaţi: Unităţile de transfuzie sanguină de la spitalele de Pediatrie şi CFR nu sunt autorizate Spitalele de Pediatrie şi CFR din Galaţi nu au autorizare din partea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului pentru unităţile proprii de transfuzie sanguină (UTS), a declarat joi purtătorul de cuvânt al acestei instituţii, Ani Nistor.
Galaţi: Criză de vaccin hexavalent Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a anunţat medicii de familie din judeţ că nu mai are pe stoc nici măcar o doză de vaccin hexavalent care se administrează în mai multe etape sugarilor, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.