Cele mai citite
 


Harghita: Mai mulţi angajaţi ai Ambulanţei riscă să fie concediaţi după ce bugetul instituţiei a fost redus
joi, 21 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai mulţi angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita ar putea fi concediaţi, iar câteva puncte de lucru riscă să fie închise, după ce bugetul pe 2011 al acestei instituţii a fost diminuat de către Ministerul Sănătăţii.
Şeful Serviciului de Ambulanţă Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că în urma unei evaluări a Ministerului Sănătăţii s-a luat decizia reducerii bugetului acestei unităţi cu 24,16%, decizie care a intrat în vigoare la 1 aprilie.
Dr. Peter Szilard spune că evaluarea respectivă a ţinut cont de numărul de solicitări, de numărul de angajaţi şi de ambulanţele existente, dar nu a luat în considerare faptul că Harghita este un judeţ aparte, cu multe sate izolate şi cu o densitate a populaţiei foarte redusă.
''Serviciul de Ambulanţă asigură o acoperire foarte bună a judeţului Harghita. Ajungem la timp la fiecare intervenţie şi nu am avut cazuri tragice, cum vedem în alte judeţe. În plus, un medic nu poate ajunge la toate cazurile, mai ales la cele uşoare, pentru că e nevoie de el la situaţiile grave'', a explicat şeful Serviciului de Ambulanţă Harghita.
El a adăugat că nu se poate compara Harghita cu Clujul sau alte judeţe din ţară, în condiţiile în care în Harghita nu există unele secţii, precum neurochirurgie sau chirurgie cardiovasculară, iar unii bolnavi trebuie transportaţi la Târgu Mureş cu ambulanţa.
Dr. Peter Szilard susţine că dacă Ministerul Sănătăţii nu îşi va reanaliza decizia mai mulţi angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă vor fi daţi afară, iar unele puncte de lucru şi substaţii vor fi închise. În acest condiţii, spune acesta, va creşte timpul de intervenţie la solicitări, iar calitatea serviciilor oferite va scădea.
''Dacă se rămâne la decizia de a fi redus bugetul cu 24,16% vom ajunge acolo unde a fost Serviciul de Ambulanţă în 1997-1998'', a spus şeful SJA Harghita.
Acesta şi-a exprimat speranţa că situaţia se va schimba şi că MS va reveni asupra deciziei.
''Sper într-o reanalizare a situaţie şi să se revină asupra deciziei. (...) Eu înţeleg că în ţară sunt probleme financiare, dar cu sănătatea nu ne putem juca'', a conchis şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă. AGERPRES/(AS - Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
S.O.S. de la Managerul Serviciului de Ambulanţă:Judeţul Sibiu are nevoie de încă trei ambulanţe pentru Cod Roşu Judeţul Sibiu mai are nevoie de trei ambulanţe C2 care să facă faţă în cazul unui Cod Roşu, în prezent având doar două, una la SMURD, iar cealaltă la Ambulanţă. La Serviciul de Ambulanţă mai este nevoie de 28 de oameni şi înnoirea a 80 la sută din maşini, care ar trebui casate, a declarat marţi, într-o...
Dr. Horaţiu Suciu: Aventura transplantului cardiac continuă la Târgu Mureş Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a anunţat joi efectuarea celui de-al optulea transplant de cord din acest an, inclusiv la nivel de ţară, un record absolut pentru centrul medical mureşean...
Târgu Mureş: Transplant de cord la un pacient care a mai suferit în trecut o operaţie pe cord deschis O echipă multidisciplinară condusă de şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a efectuat vineri al cincilea transplant de inimă din acest an, la un bărbat în vârstă de 38 de ani din judeţul Arad...
Harghita: 26 de angajaţi ai Ambulanţei au fost disponibilizaţi, în urma reducerii bugetului Un număr de 26 de angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Harghita au fost disponibilizaţi, iar patru substaţii au fost închise, după ce bugetul pe acest an al instituţiei a fost redus de Ministerul Sănătăţii.
Gorj: Serviciul de Ambulanţă a solicitat patru autospeciale de la Ministerul Sănătăţii Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj, Dan Vâlceanu, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a solicitat dotarea parcului auto al instituţiei cu încă patru ambulanţe.
Harghita: Trei noi autospeciale au intrat în dotarea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Trei noi autospeciale au intrat în dotarea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Harghita, printr-un program al Ministerului Sănătăţii, urmând ca până la mijlocul aceste luni parcul auto al instituţiei să fie completat cu alte două astfel de vehicule de intervenţie.