Cele mai citite
 


Japonia: Autorităţile interzic consumul de anghile pescuite în zona Fukushima
joi, 21 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Din cauza nivelului ridicat de radioactivitate, autorităţile japoneze au interzis miercuri comercializarea şi consumul de anghile de nisip pescuite în împrejurimile centralei nucleare de la Fukushima, grav avariată de cutremurul şi tsunami de la 11 martie, informează AFP.
Ministerul Sănătăţii a constatat la unii din peştii provenind din prefectura Fukushima un nivel ridicat de iod radioactiv, 3.900 bechereli/kilogram, şi de cesiu radioactiv, 14.400 bechereli/kilogram, în locul limitelor stabilite: 2.000 bechereli/kg, respectiv 500 bechereli/kg.

Această decizie îi vizează în special pe particulari, deoarece pescarii din prefectura Fukushima se află în imposibilitatea de a-şi îndeplini îndatoririle, după ce tsunami care a urmat cutremurul de 9 grade produs la 11 martie le-a distrus vasele de pescuit.AGERPRES/(Florence Bedreagă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Japonia: Urme de iod radioactive, în glanda tiroidă a copiilor de la Fukushima Urme de elemente radioactive au fost detectate în glanda tiroidă a 45% din copiii din Fukushima şi împrejurimile centralei nucleare, grav avariată de cutremurul şi tsunami de la 11 martie, au anunţat joi surse oficiale locale, citate de AFP.
Concentraţii nesemnificative de iod radioactiv au ajuns în România, în apa de ploaie şi laptele de oaie (studiu) Concentraţii minore de iod radioactiv provenit din Japonia au ajuns în România, substanţa găsindu-se în apa de ploaie şi laptele de oaie, relevă un studiu realizat de o echipă de cercetători români în cadrul Laboratorului de Cercetări din mina Slănic Prahova.
Urme de iod radioactiv, detectate în apa de la robinet din Tokyo şi din alte zone Tokyo, 19 mar /Agerpres/ - Urme de iod radioactiv au fost detectate în apa de la robinet din Tokyo şi din alte zone, a anunţat sâmbătă guvernul nipon, citat de Kyodo.
Urme 'minuscule' de iod radioactiv descoperite în lapte provenind din nord-vestul SUA Autorităţile federale americane au detectat urme 'minuscule' de iod radioactiv 131 în eşantioane de lapte provenind din nord-vestul SUA, au informat surse oficiale, relatează AFP.
Japonia: Ministerul Sănătăţii aprobă începerea primelor teste clinice cu celule iPS Ministerul japonez al Sănătăţii şi-a dat vineri acordul pentru a începe primele teste clinice mondiale pe oameni în domeniul medicinei regenerative prin intermediul celulelor suşă pluripotente induse (iPS), relatează AFP.
Japonia raportează după şapte decenii primul caz de febră dengue transmis local Ministerul Sănătăţii din Japonia a raportat primul caz de febră dengue, transmis local, după aproape 70 ani, relatează miercuri DPA.