Cele mai citite
 


MS: Numărul cazurilor de infecţii acute respiratorii a scăzut cu 7,4%
joi, 21 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de infecţii acute respiratorii a scăzut cu 7,4% în intervalul 11-17 aprilie, faţă de săptămâna precedentă, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii (MS) remis miercuri AGERPRES.
În acest interval au fost înregistrate 66.563 de cazuri de infecţii acute respiratorii şi 67 de afecţiuni clinice compatibile cu gripa (cu 42,8% mai puţin faţă de săptămâna precedentă), conform raportului transmis de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile.
Potrivit MS, incidenţa infecţiilor respiratorii acute şi gripei în ultima săptămână a fost cu 17,8% mai mică decât media a trei săptămâni anterioare şi s-a situat sub nivelul bazal calculat pentru acest sezon. Activitatea gripală a avut intensitate scăzută, sub formă de cazuri sporadice.
Au fost confirmate prin laborator trei cazuri de gripă (unul de tip AH1N1 în judeţul Iaşi şi două de tip B în judeţele Sibiu şi Ilfov) din totalul de 819 înregistrate de la debutul sezonului în luna octombrie 2010, se mai arată în comunicat. AGERPRES/(AS - Marina Bădulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Numărul virozelor, în scădere faţă de săptămâna precedentă Numărul cazurilor de infecţii acute respiratorii a scăzut fiind cu 7,7% mai mic faţă de săptămâna precedentă, se arată în raportul Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile (CNSBT) transmis miercuri Ministerului Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii: Numărul cazurilor cu infecţii respiratorii acute, în scădere Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost, în perioada 30 octombrie - 6 noiembrie, de 84.154, cu 10,6% mai mic decât în săptămâna precedentă, relevă raportul Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.
DSP Bihor: Au crescut îmbolnăvirile prin infecţii respiratorii Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului (DSP) Bihor a anunţat miercuri creşterea numărului de îmbolnăviri prin infecţii acute respiratorii la populaţia judeţului, în perioada 11-17 februarie, comparativ cu săptămânile anterioare şi cele din sezonul iernii trecute.
Sibiu: Creşte numărul cazurilor de infecţii respiratorii, pneumonii şi muşcături de căpuşe Numărul pacienţilor cu infecţii respiratorii, pneumonii, dar şi al celor muşcaţi de căpuşe este în creştere de la începutul lunii mai, conform rapoartelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.
Infecţiile acute respiratorii continuă să scadă Cazurile de infecţii acute respiratorii sunt în scădere, informează miercuri un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.
Numărul îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii şi gripă a depăşit valorile maxime aşteptate Numărul de îmbolnăviri cu infecţii respiratorii acute şi gripă a crescut, fiind depăşite valorile maxime aşteptate, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii transmis miercuri.