Cele mai citite
 


Noi focare de holeră descoperite în Haiti
joi, 21 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noi focare de epidemie au fost descoperite în zone rurale din Haiti, a anunţat miercuri directorul general al Sănătăţii publice a ţării, Gabriel Timothé, subliniind totuşi că epidemia declanşată în urmă cu şase luni continuă să dea înapoi, relatează AFP.
'Focare reziduale' au apărut în anumite regiuni, precum în nord, pe platoul central şi în sud-est, 'dar nu constituie un vârf al maladiei', aşa cum au scris mass-media locale, a precizat oficialul citat.

'Sunt focare reziduale în cazul cărora trebuie să desfăşurăm activităţi punctuale', a mai spus el, insistând asupra faptului că 'tendinţa este diminuarea'.

Ultimele statistici date publicităţii de autorităţile haitiene fac referire la 4.856 de decese de la apariţia maladiei legate de sărăcie, care fusese eradicată din ţară în urmă cu un secol.

Pentru a marca şase luni de luptă împotriva epidemiei, preşedintele la final de mandat René Préval i-a primit la palatul prezidenţial pe diferiţii actori implicaţi în combaterea flagelului - locali, internaţionali şi neguvernamentali - pentru a le mulţumi.

Cu mai puţin de o lună înaintea finalului mandatului său, el le-a cerut concetăţenilor să nu coboare garda şi să continue să respecte măsurile de igienă.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemie de holeră în Haiti: 105 de decese de sâmbătă, 442 în total Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 105 noi decese de sâmbătă, bilanţul morţilor fiind acum de 442 de morţi, au anunţat miercuri autorităţile haitiene, care au precizat că există şi 1.978 de noi spitalizări, ceea ce ridică numărul lor total la 6.742, relatează AFP.
Epidemie de holeră în Haiti: MFF avertizează asupra 'lentorii îngrijorătoare a distribuirii ajutoarelor' Medici fără frontiere (MFF) a alertat vineri asupra 'lentorii foarte îngrijorătoare a distribuirii ajutoarelor' în Haiti în contextul în care epidemia de holeră a luat amploare, provocând moartea a peste 1.100 de persoane într-o lună, relatează AFP.
Epidemia de holeră din Haiti a făcut aproape 4.000 de morţi Epidemia de holeră din Haiti continuă să bată în retragere, cu opt decese pe zi înregistrate săptămâna trecută, cu un total de 3.889 de morţi până la 16 ianuarie, se precizează în cel mai recent bilanţ al Ministerului haitian al Sănătăţii, publicat miercuri şi preluat de France Presse.
Haiti: Holera se extinde în Port-au-Prince, pe fondul lipsei măsurilor de luptă împotriva bolii Epidemia de holeră care afectează statul Haiti se face deja simţită cu putere în capitala Port-au-Prince, unde sunt deja peste o sută de morţi. La fel ca şi în alte zone din ţară, în capitală lipsesc măsurile necesare de luptă împotriva acestei boli, transmite joi EFE.
Epidemia de holeră din Haiti, de 'tipul cel mai periculos' (ministrul sănătăţii) Ministrul haitian al sănătăţii, Alex Larsen, a confirmat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, existenţa unei epidemii de holeră 'de tipul cel mai periculos' în ţară, care se află la originea a peste 135 de decese în ultimele zile, relatează AFP.
Haiti: Epidemia de holeră s-a extins în capitala Port-au-Prince, cu impact asupra angajaţilor ministerelor Naţiunile Unite/Port-au-Prince, 16 nov /Agerpres/ - Organizaţia Naţiunilor Unite a afirmat luni seara că holera a devenit o problemă de siguranţă naţională în Haiti, deoarece epidemia s-a extins în capitala Port-au-Prince, cu impact asupra ministerelor, relatează marţi agenţia DPA.