Cele mai citite
 


Nori de nisip proveniţi din Orientul Mijlociu au coborât deasupra Caucazului de Sud
joi, 21 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Regiunea Caucazului de Sud a fost acoperită miercuri de praful şi nisipul aduse de vânturile puternice care au măturat deşerturile din Orientului Mijlociu şi din nordul Africii, transmite Xinhua.
În timp ce Georgia a fost acoperită de noroiul rezultat din praful amestecat cu picăturile de ploaie, Armenia şi Azerbaidjanul s-au luptat cu norii de praf şi cu ceaţa.

Ploaia amestecată cu noroi a căzut timp de peste două ore pe străzile capitalei georgiene Tbilisi, lăsând pete galbene pe orice fel de obiect, de la hainele trecătorilor şi până la autovehicule şi drumurile publice. Ploaia 'lipicioasă' a acoperit parbrizele maşinilor, făcând din condus o adevărată provocare.

Meteorologii susţin însă că ploaia nu prezintă niciun risc pentru sănătate.

În capitala Armeniei, Erevan, experţii în sănătate publică au ţinut să liniştească populaţia, susţinând că norul de praf care a acoperit oraşul pe parcursul întregii dimineţi nu este periculos pentru sănătate şi că în curând se va deplasa din zonă.

Karine Danielyan, expert în protecţia mediului, şi expertul nuclear Ashot Martirosyan au negat zvonurile potrivit cărora norul s-ar fi format în urma unei explozii produse la centrala nucleară armeană de la Metsamor.AGERPRES/(Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Poliomielită: Vaccinarea a peste 23 milioane de copii în Orientul Mijlociu Fondul pentru Copii al Naţiunilor Unite /UNICEF/ şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ au anunţat luni că au început o campanie de vaccinare a 23 milioane de copii în Orientul Mijlociu împotriva poliomielitei, după descoperirea a 17 cazuri în Siria, relatează AFP.
Crucea Roşie face apel la respectarea 'legilor războiului' în conflictele din Orientul Mijlociu Toate părţile implicate în conflictele armate trebuie să 'respecte legile războiului', a afirmat marţi la Geneva un înalt responsabil al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), chestionat cu privire la primele bombardamente americane din Siria, relatează AFP.
Compania farmaceutică Romastru Trading se extinde pe piaţa est europeană şi în Orientul Mijlociu Compania farmaceutică Romastru Trading derulează un proiect de extindere în Polonia, Ţările Baltice - Letonia, Lituania şi Estonia, Ucraina, dar şi în Orientul Mijlociu, în ţări precum Liban, Siria, Iordania, Irak.
MAE: Atenţionare de călătorie Republica Coreea din cauza sindromului respirator coronavirus din Orientul Mijlociu Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să se deplaseze în Republica Coreea cu privire la situaţia creată de confirmarea mai multor cazuri de îmbolnăviri cu sindromul respirator coronavirus din Orientul Mijlociu, informează un comunicat MAE remis, luni, AGERPRES...
Argiloterapia Utilizarea argilei, roua sedimentara alcatuita dintr-un amestec de silicati si din fragmente de cuart, mica etc., ca agent terapeutic, dateaza de foarte mult timp. Papirusuri egiptene, scrieri tinand de medicina antica , elena, romana, ca si traditii orale existente la diferite colectivitati si triburi...
Ce implant aleg: rotund sau anatomic, sub muschi sau deasupra? Afla care ti se potriveste Operatiile de augmentare mamara au devenit o procedura la ordinea zilei, insa cele mai importante aspecte precum tipul de implant si pozitionarea acestora este trecuta cu vederea. De aceea, atat informarea prealabila, cat si discutia cu medicul pot elucida aceste intrebari.