Cele mai citite
 


Preşedintele Traian Băsescu, în vizită de lucru la Amman
joi, 21 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu efectuează, miercuri, o vizită de lucru în Regatul Haşemit al Iordaniei, la invitaţia Regelui Abdullah al II-lea, informează Administraţia Prezidenţială.
"Cu această ocazie, şeful statului român va purta convorbiri oficiale cu Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea şi va participa la un dejun de lucru oferit de suveran", se precizează într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.
Preşedintele Traian Băsescu a mai efectuat o vizită la Amman, în decembrie 2005, iar Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei s-a aflat într-o vizită oficială în România, în aprilie 2009.
Cu prilejul vizitei din 2009, Traian Băsescu şi regele Abdullah al II-lea al Iordaniei au discutat despre posibilitatea ca firmele româneşti şi iordaniene să acţioneze împreună pe piaţa irakiană.
Relaţiile diplomatice dintre România şi Regatul Haşemit al Iordaniei au fost stabilite la data de 2 aprilie 1965.
În plan economic, investitorii iordanieni au participat separat sau în asociere cu investitori arabi şi europeni, la proiecte de investiţii în România, în special în sectorul comerţ, turism, industriile chimică şi vopsele, farmaceutică, utilaj greu şi energetic, echipamente electrice, materiale de construcţii şi sectorul imobiliar.
În 2005 a fost înfiinţat Consiliul de Afaceri Româno-Iordanian. Firmele iordaniene au participat, de-a lungul timpului, la principalele manifestări expoziţionale din România - TIBCO şi TIB -, iar cele româneşti sunt prezente, individual sau sub pavilion naţional, la SOFEX şi REBUILD IRAQ.
În ultimul deceniu, au fost încheiate o serie de acorduri între România şi Iordania, în domenii precum crima organizată, cooperarea în domeniul militar, al protecţiei mediului sau sănătăţii.
De asemenea, România şi Iordania au mai semnat documente precum: Memorandum de înţelegere între MIRA şi Departamentul Securităţii Publice din Iordania, Memorandum de înţelegere între Băncile Centrale din România şi Iordania, Protocol de cooperare între Jandarmeriile României şi Iordaniei, Plan de acţiuni privind coordonarea cooperării, schimbului de experienţă şi pregătirii de specialitate în domeniul poliţienesc, Protocol de amendare a Acordului între Guvernul României şi Guvernul Regatului Haşemit al Iordaniei privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor. AGERPRES/(AS - Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu: România riscă să reintre într-o perioadă de criză economică Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că în România există bariere în ceea ce priveşte relansarea economică şi că există riscul ca ţara noastră să reintre într-o perioadă de criză în contextul în care Guvernul a utilizat mai puţini bani pentru investiţii din bugetul de stat, îndreptându-i către...
Băsescu anunţă vizita în primăvară a reprezentanţilor unor companii din Peru, pe tema cooperării economice româno-peruane Preşedintele Traian Băsescu anunţă efectuarea unei vizite la Bucureşti, în această primăvară, a unei delegaţii alcătuite din reprezentanţi ai unor companii din Peru, punctând că pentru colaborarea economică româno-peruană este nevoie şi de un acord-cadru de cooperare între Eximbank şi Banca Naţională...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Traian Băsescu: România nu mai trage ultima tranşă de la FMI România nu va mai trage ultima tranşă din Acordul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), ci doar ultima tranşă din acordul cu Uniunea Europeană, necesară acoperirii deficitului bugetului de stat, a declarat, duminică seară, la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu.
Traian Băsescu: La Consiliul European România a fost prezentată pe locul al treilea la consolidare bugetară Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că România a fost prezentată la reuniunea extraordinară a Consiliului European ca fiind pe locul al treilea în Uniunea Europeană din punct de vedere al efortului de consolidare bugetară, ceea ce i-a permis să negocieze credibil.
T. Băsescu: Sănătatea va primi 300 de milioane pentru plata arieratelor Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, după întâlnirea cu delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional (FMI), a Comisiei Europene (CE) şi a Băncii Mondiale (BM), că Ministerul Sănătăţii va primi 300 de milioane pentru plata arieratelor unor spitale.