Cele mai citite
 


Rujeola se extinde în Europa: 6.500 de cazuri înregistrate din ianuarie /OMS/
joi, 21 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rujeola a continuat să se extindă de la începutul anului în Europa, unde a făcut începând din ianuarie 6.500 de bolnavi, dintre care o mare majoritate în Franţa, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, citată de France Presse.
'Treizeci de ţări din regiunea Europei, membre OMS, au raportat o creştere a numărului de cazuri de rujeolă, cu 6.500 de cazuri până în prezent în 2011' faţă de un total de 5.090 de bolnavi înregistraţi în tot cursul anului 2010, a explicat agenţia ONU într-un comunicat.

Franţa este în mod special afectată de boala foarte contagioasă, caracterizată de febră puternică şi de o erupţie pe piele, care omoară o persoană din 1.000 contaminate. Aproximativ 4.937 de cazuri au fost înregistrate aici între ianuarie şi martie.

Belgia este de asemenea atinsă, cu toate că într-o măsură mult mai mică /100 de cazuri în acest an/, dar şi Serbia, Spania /Andaluzia/, Turcia sau chiar şi Macedonia, a informat OMS. Agenţia Naţiunilor Unite prevede că propagarea bolii, care poate avea efecte mai pronunţate asupra copiilor şi femeilor însărcinate, va continua în Europa atât timp cât populaţiile nu vor fi imunizate în mod corect.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Importante focare de rujeolă în Europa, inclusiv în România, îi avertizează OMS pe turiştii de Paşti Turiştii britanici care îşi vor petrece vacanţa de Paşti pe bătrânul continent au fost avertizaţi că, după cum a informat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, se înregistrează focare şi un număr crescând de cazuri de rujeolă în mai multe ţări europene, între care şi România, dar şi Germania, Olanda...
Focarele de rujeolă se înmulţesc în Franţa, Germania, Belgia şi România (OMS) Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) atrage atenţia asupra înmulţirii focarelor de rujeolă în Europa, ţări precum Franţa, Germania, Belgia şi România fiind cele mai afectate, relatează AllMediaNY.
OMS: Numărul deceselor provocate de rujeolă a scăzut foarte mult în ultimul deceniu, dar nu suficient Numărul deceselor provocate de îmbolnăvirile de rujeolă (pojar) la nivel mondial a scăzut cu aproape 75% în ultimul deceniu, o scădere importantă dar care nu atinge obiectivul de 90% fixat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), conform unui studiu publicat de OMS, transmite Associated Press.
VIRUSUL ZIKA OMS susţine amânarea donării de sânge de către persoanele care au călătorit în zone de risc Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră oportună amânarea donării de sânge de către persoane care au călătorit în ţări cu risc de propagare a virusului Zika, după ce o femeie însărcinată revenită din Columbia a fost diagnosticată în Spania, o premieră pentru Europa, informează agenţia France...
Febra galbenă: Organizaţia Mondială a Sănătăţii va lansa o campanie de vaccinare în Angola şi Republica Democrată Congo Organizaţia Mondială a Sănătăţii va lansa la începutul lunii august o vastă campanie de vaccinare împotriva febrei galbene, în cadrul căreia vor fi vaccinate 15,5 milioane de persoane din Angola şi Republica Democrată Congo (RDC), a declarat, joi, la Geneva, Bruce Aylward, director general adjunct al...
Franţa, singura ţară din Europa Occidentală în care gripa nouă progresează (OMS) Gripa nouă a atins apogeul sau este în scădere în Europa occidentală, 'cu excepţia Franţei, unde activitatea gripală continuă să progreseze', a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) - informează AFP.