Cele mai citite
 


S. Morariu (PC): Ministrul Cseke, un altfel de Meşter Manole; încearcă să reclasifice spitalele, după ce le-a desfiinţat
joi, 21 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful Departamentului de sănătate al Partidului Conservator (PC), dr. Silviu Morariu, consideră că ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a devenit un altfel de Meşter Manole, care încearcă să reclasifice spitalele, după ce a decis să le desfiinţeze.
''Poporul român are legenda Meşterului Manole în care noaptea se dărâma ce ziua construia. Meşterul Attila Cseke face invers, ceea ce dărâmă ziua, construieşte pe furiş noaptea. Pregăteşte o propunere de clasificare a spitalelor, iar în acea propunere se regăsesc tocmai spitalele care au fost desfiinţate. Să înţelegem că ulterior le vor reînfiinţa? Se vorbeşte despre unităţi sanitare, cele de gradul V, cazurile mai puţin complexe, dar noi am desfiinţat spitalele cu cazuri mai puţin complexe'', a arătat dr. Morariu, miercuri, într-o conferinţă de presă.
Acesta a afirmat că în proiectul pe care Attila Cseke îl pregăteşte se vorbeşte despre unităţi-spital monospecialitate, în care se doreşte înfiinţarea mai multor linii de gardă, iar, în opinia sa, acest fapt demonstrează ''inconsecvenţă'' şi ''lipsă de viziune''.
''Cum vor face şapte linii de gardă cum cere ministrul Cseke Attila unor spitale, când ai o singură specialitate. Vei avea una-două linii de gardă, dar nu vei putea face la infinit linii de gardă în unităţile respective. Acestea nu fac decât să demonstreze inconsecvenţă, lipsă de viziune. După ce noi, opoziţia, venim şi spunem că nu există criterii de desfiinţare a spitalelor, iată că se vine acum şi creează criterii după ce am desfiinţat spitalele. Criteriul real a fost elementul politic'', a susţinut acesta.
Şeful Departamentului de sănătate al Partidului Conservator a apreciat că desfiinţarea unor unităţi sanitare s-a făcut prin încălcarea legii şi că este posibil ca acestea să fie reînfiinţate prin hotărâri ale instanţelor de judecată, ''care vor constata că legea nu a fost aplicată''.AGERPRES/ (A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii a anunţat reducerea posturilor din Direcţiile de Sănătate Publică Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, reducerea posturilor din Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) care sunt reprezentantele Guvernului în teritoriu.
Attila Cseke anunţă că vor fi 'schimbări semnificative' la conducerea spitalelor Târgu Mureş, 28 ian /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că de la preluarea portofoliului de nu a schimbat niciun manager de spital din ţară, însă vor urma schimbări, în primul rând pe criterii de eficienţă.
Ministrul Sănătăţii va face o analiză a personalului auxiliar din sistem Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Satu Mare, că va fi făcută o analiză a personalului auxiliar din sistemul sanitar, pentru a se vedea dacă este prea numeros.
Mureş: Dr. Radu Deac susţine că Attila Cseke a recunoscut că desfiinţarea IBCvT a fost o decizie politică Profesorul universitar doctor Radu Deac a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că fostul ministrul al Sănătăţii, Attila Cseke, ar fi recunoscut în faţa sa că desfiinţarea Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) din Târgu Mureş a fost o decizie strict politică.
Ministrul Sănătăţii doreşte descentralizarea spitalelor până la 1 iulie Ministrul Sănătăţii Attila Cseke, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că descentralizarea prin transferul unităţilor medicale publice către administraţia locală reprezintă în acest moment una din soluţiile de eficientizare a funcţionării sistemului sanitar şi trebuie realizată până în vara...
Ministrul Sănătăţii confirmă moartea celui de-al patrulea bebeluş de la Maternitatea Giuleşti Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a confirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, moartea celui de-al patrulea bebeluş în urma exploziei de la Maternitatea Giuleşti.