Cele mai citite
 


Satu Mare: Aproape 30 de probleme de rezolvat la Spitalul Judeţean
joi, 21 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a identificat 25-30 de "subiecte majore" în care trebuie să intervină pentru o mai bună administrare a unităţii.
Directorul SJU Adrian Marc a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că după preluarea funcţiei de conducere a întocmit o strategie de dezvoltare a unităţii, care prevede "25-30 de subiecte majore, sau puncte de interes" care trebuie rezolvate pentru îmbunătăţirea activităţii în unitate.
"Punctele sunt ample, complexe şi vizează fie direct buna funcţionare a spitalului sau noile oportunităţi din planul legislativ sau din proiectele europene. Facem echipe sau grupuri de lucru pe subiecte, cu persoane din spital şi un coordonator, care au alocate resursele şi autoritatea necesară. Fiecare grup se ocupă de câte 2-3 puncte", a declarat Adrian Marc.
Acesta a explicat că problemele identificate sunt complexe, referindu-se la acreditarea spitalului şi a reorganizării Spitalului din Tăşnad, care a devenit secţie externă a SJU.
Adrian Marc a declarat că procedura de acreditare este una destul de lungă şi durează cinci ani, perioadă în care, dacă nu se obţine acreditarea, unitatea se desfiinţează. Acesta a mai precizat că va fi demarată procedura de introducere pe nivelul 2 al clasificării unităţilor spitaliceşti a SJU, în categoria celor de "competenţă înaltă", acum încadrarea fiind la nivelul 3, spital de "competenţă medie".
Referitor la reorganizarea secţiei din Tăşnad, Marc a afirmat că s-a păstrat numărul de angajaţi, aici propunându-se înfiinţarea unui centru de permanenţă cu medicii de familie. AGERPRES/(AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Peste 250 de medici ai Spitalului Judeţean de Urgenţă, în grevă japoneză Cei peste 250 de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare se află luni în grevă japoneză, în semn de solidaritate cu colegii din ţară, aceştia fiind nemulţumiţi de condiţiile de muncă, lipsa personalului şi nivelul de salarizare.
Satu Mare: Ambulatoriul Spitalului Judeţean va fi modernizat şi extins, printr-un proiect de 4 milioane euro Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare va fi modernizat şi extins printr-un proiect de circa patru milioane de euro ce urmează să fie implementat de Compania Naţională de Investiţii (CNI).
Purtătorul de cuvânt al SJU Satu Mare: Medicii nu ştiau că în parc era o femeie căzută Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a declarat marţi, pentru AGERPRES, că medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe nu ştiau că în parcul din faţa unităţii se află o femeie căzută dar nici persoana care a cerut ambulanţa nu a explicat foarte clar care este situaţia...
Satu Mare: Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă a demisionat Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, Adrian Marc, a anunţat miercuri că renunţă la funcţie, după un mandat de trei ani, subliniind că decizia sa nu are legătură cu decizia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare de a suspenda activitatea unui corp al Secţiei de Interne a spitalului...
Satu Mare: A fost inaugurată noua secţie de Cardiologie a Spitalului Judeţean Noua secţie de cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a fost inaugurată sâmbătă, aceasta fiind mutată în clădirea Spitalului Nou, astfel că accesul de la Unitatea de Primire Urgenţe şi la blocul operator se face mult mai uşor.
Satu Mare: Secţia de ginecologie, dotată printr-un proiect transfrontalier Secţia de ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare va fi dotată cu aparate performante printr-un proiect transfrontalier implementat împreună cu Universitatea din Debrecen.