Cele mai citite
 


Tânăr din China tratat cu şocuri electrice împotriva dependenţei de Internet
miercuri, 15 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

/The Guardian/

Beijing, 15 iul /Agerpres/ - Un tânăr de 17 ani din China a fost supus unor „tratamente” cu şocuri electrice, la un centru medical local, pentru a fi vindecat de dependenţa de Internet, relatează The Guardian.

Totul s-a petrecut la iniţiativa mamei acestuia, care a văzut la televizor o reclamă privind tratarea dependenţei de Internet. Ea şi-a păcălit fiul, pe nume Teng Fei, spunându-i că tatăl său s-a îmbolnăvit şi a fost internat la spital.

Tânărul s-a îndreptat imediat spre centrul medical indicat, pentru a-şi vedea părintele, dar când a ajuns acolo el a fost preluat de medici şi, după doar câteva ore, a fost supus primei şedinţe de şocuri electrice.

„A fost foarte dureros. Era ca şi cum creierul îmi era înţepat cu un ac”, a declarat adolescentul.

Teng Fei a insistat că a nu a avut niciodată vreo problemă şi că nu crede că dependenţa de Internet există.

„Recunosc că Internetul poate fi uneori ispititor şi sunt zile când îl folosesc foarte mult, dar dacă aş avea alte lucruri de făcut, cum ar fi să joc baschet, n-aş mai sta în faţa computerului. Mama mea a văzut acea reclamă la televizor şi a crezut că sunt bolnav şi că am o problemă serioasă”, a adăugat el.

Tânărul a fost supus primului set de şocuri după ce s-a împotrivit internării. El a precizat că nu-şi aminteşte exact câte şocuri electrice au fost, dar că numărul acestora a depăşit 10. „Mă lăsau să mă odihnesc un pic, iar apoi îmi mai făceau unul. Şedinţa a durat o jumătate de oră”, a povestit el.

Când a încercat să scape, chinezul a fost chinuit încă o dată cu o jumătate de oră de şocuri.

Părinţii lui au cheltuit aproximativ 14.000 de yuani (1.500 euro) pentru tratament, 5.000 de yuani reprezentând penalizarea pentru încheierea prematură a tratamentului.

„Totul ar fi trebuit să dureze patru luni, dar tatăl meu a început să-şi dea seama că este o escrocherie. După ce i-am spus cât de dureroase sunt şocurile şi a văzut şi el feţele tinerilor care intrau în acea cameră, i s-a înmuiat sufletul”, a povestit Teng Fei. AGERPRES/(Daniel Duncă)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dependenţa de internet poate fi semnalul de avertizare pentru afecţiuni de sănătate mentală (studiu) Dependenţa de internet ar putea reprezenta semnalul de alarmă pentru afecţiuni de sănătate mentală în rândul studenţilor, potrivit unui studiu recent al unor cercetători canadieni citat de UPI.com.
Dependenţa de Internet accentuează depresia adolescenţilor /studiu/ Adolescenţii dependenţi de Internet sunt de două ori şi jumătate mai susceptibili să cadă pradă depresiei decât colegii lor de generaţie care navighează pe web în mod normal şi controlat, relevă un studiu ştiinţific publicat luni în SUA, potrivit AFP.
Smartphonul agravează dependenţa de internet, avertizează un psihiatru belgian Dependenţa de internet este o realitate clinică, iar acest fenomen poate fi agravat de smartphone, aparat devenit indispensabil pentru multe persoane, susţine psihiatrul belgian Jean-Marc Triffaux, de la spitalul universitar 'La Cle' din Liege, care are, încă din 2009, o unitate specializată în tratarea...
REPORTAJ/ Dependenţa de jocuri de noroc, o boală care afectează tot mai multe persoane Dependenţa de jocuri de noroc, o afecţiune cronică, a devenit o problemă pe care o au tot mai multe persoane, fiind afectată sever nu doar viaţa jucătorilor, ci şi cea a familiilor acestora.
Dependenţa de internet şi de reţelele de socializare face ravagii în Argentina Dependenţa de internet şi în special de reţelele de socializare face ravagii în Argentina, ţara cu cel mai mare număr de utilizatori de internet din America Latină, relatează AFP.
Peste o jumătate de milion de germani, dependenţi de internet Peste o jumătate de milion de germani sunt dependenţi de internet, dintre care 5% sunt adolescenţi, relevă un studiu al Ministerului german al Sănătăţii, făcut public luni şi citat de AFP.