Cele mai citite
 


Tulcea: Închiderea spitalelor din Babadag şi Măcin, o soluţie pentru lipsa medicilor din SJU
joi, 21 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Desfiinţarea celor două unităţi medicale din oraşele Babadag şi Sulina care a presupus preluarea de către Spitalul Judeţean de Urgenţă a personalului medical rezolvă problemele legate de lipsa medicilor din cea mai mare unitate spitalicească de pe raza judeţului Tulcea, potrivit directorului SJU Ion Popescu.
El s-a declarat dezamăgit, miercuri, într-o conferinţă de presă, de faptul că niciuna din primăriile celor două oraşe nu a depus cerere de finanţare pentru transformarea în centre pentru bătrâni a unităţilor medicale care ar fi trebuit să nu mai funcţioneze începând cu data de 1 aprilie.
"Măcar s-ar fi rezolvat problemele sociale din cele două oraşe. (...) Am preluat 26 din cei 49 de angajaţi, au probleme cu naveta, dar trebuie spus că prezenţa medicilor în SJU este salutară, mai ales în domeniul pediatriei. Îi aşteptăm şi pe medicii rezidenţi care şi-au exprimat nerăbdarea să vină la Tulcea şi cred că în doi ani problemele legate de lipsa medicilor s-ar putea rezolva", a afirmat directorul SJU, Ion Popescu.
El a mai spus că discuţiile în vederea identificării unor soluţii pentru populaţia din zonele celor două oraşe continuă şi la ora actuală, înfiinţarea unor centre de permanenţă fiind una dintre acestea.
"Pentru înfiinţarea acestor centre de permanenţă, cu câte două paturi, este nevoie de minimum cinci medici pentru fiecare din ele", a spus directorul Popescu.
Începând cu 1 aprilie, Spitalul orăşenesc Babadag şi Centrul de sănătate din Sulina ar fi trebuit să fie închise şi transformate în unităţi sociale pentru persoanele în vârstă. Conform Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, la data respectivă, niciuna dintre cele două unităţi nu depusese cerere de finanţare pentru a nu fi închise, motiv pentru care nu au mai beneficiat de fonduri din partea Casei, ele supravieţuind cu resurse proprii.
Numărul mic al medicilor din judeţul Tulcea este o problemă veche a sistemului sanitar, specialiştii ocolind zona deşi cei care aleg să fie medici de familie în Delta Dunării beneficiază de sporuri de până la 62% din salariul de bază, conform Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. AGERPRES/(AS - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Spitalul din Babadag şi Centrul de sănătate din Sulina vor funcţiona şi în această lună Spitalul orăşenesc Babadag şi Centrul de sănătate din Sulina vor funcţiona şi în această lună, deşi cele două unităţi spitaliceşti din judeţul Tulcea ar fi trebuit să se transforme începând cu data de 1 aprilie în cămine pentru bătrâni, conform deciziei Ministerului Sănătăţii.
Tulcea: Secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă, la Babadag Autorităţile tulcene încearcă să transforme dispensarul TBC al Spitalului orăşenesc Babadag într-o unitate externă a Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Tulcea.
Tulcea: Conducerea Spitalului Judeţean doreşte să atragă fonduri de peste 20 de milioane de euro Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea intenţionează să atragă finanţări de 20 de milioane de euro prin instrumentul financiar Investiţii Teritorial Integrate (ITI)-Delta Dunării.
Tulcea: Lipsa medicilor şi nerespectarea programului de lucru, principalele probleme din sistemul sanitar judeţean Numărul mic al medicilor şi faptul că cei care deţin cabinete în mediul rural nu îşi respectă programul de lucru constituie principalele probleme ale sistemului sanitar din judeţul Tulcea, în opinia directoarei Casei de Asigurări de Sănătate (CAS), Anişoara Radu.
Preşedintele CAS Tulcea: Spitalul Judeţean de Urgenţă ar putea avea un buget mai mare anul acesta Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea va primi în acest an un buget mai mare decât cel de anul trecut din partea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS), dacă nu va fi diminuat numărul de paturi din unitate, unul din indicatorii pe baza căruia se vor aloca sumele în acest an unităţilor spitaliceşti...
Tulcea: Proiect de modernizare a Unităţii de Primire Urgenţe a SJU Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea va fi modernizată în cadrul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană, conducerea celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ făcând în continuare demersuri pentru atragerea în această secţie a specialiştilor din domeniul...