Cele mai citite
 


Bihor: Aparatură de ultimă generaţie donată Secţiei de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Oradea
vineri, 22 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secţia de terapie intensivă a Spitalului Clinic Judeţean din Oradea a inaugurat joi o donaţie medicală de ultimă generaţie constând în monitoare şi aparate speciale, în valoare de peste 300.000 de dolari, primite de la organizaţia umanitară Assist International.
"Suntem extrem de onoraţi să avem cea mai performantă aparatură existentă la ora actuală în lume, în spitale cum ar fi Stanford sau John Hopkins din SUA. Aceste monitoare sunt atât de sofisticate încât se poate urmări absolut tot ce ţine de funcţiile vitale ale unui pacient," a declarat managerul spitalului, dr. Carmen Pantiş.
Potrivit acesteia, donaţia constă, în primul rând, în nouă monitoare de înaltă performanţă, conectate la o staţie centrală de monitorizare, unde medicul poate să urmărească în acelaşi timp situaţia fiecărui bolnav, secundă de secundă în ultimele 24 de ore.
Pe lângă monitoare, spitalul a mai primit alte şase monitoare de medie performanţă, noi, cu design extrem de modern, un ecograf multifuncţional (care poate să aprecieze atât partea de cardiologie, cât şi zona abdominală şi torace, cu sonde pentru vasele intra şi extracerebrale), un defibrilator şi un electrocardiograf, cu 15 canale.
Prin donaţia americană, toate cele 30 de paturi ale Secţiei de terapie intensivă vor avea monitorizare directă, deoarece anul trecut, cu sprijinul municipalităţii şi al Ministerului Sănătăţii, secţia a mai fost dotată cu 15 monitoare.
"Mi-am dorit foarte mult ca Secţia de terapie intensivă de la Spitalul judeţean să aibă aparatură performantă. Anul trecut, Assist International a donat municipiului Beiuş aparatură medicală în valoare de 700.000 de euro şi de atunci nu am mai avut linişte. Assist International, cluburile Rotary din SUA şi din Oradea au conlucrat minunat, pentru ca acum, chiar înaintea Paştelui, să avem această mare bucurie", a spus Carmen Pantiş.
Potrivit preşedintelui Assist International, Bob Pagett, prezent la inaugurarea echipamentelor, donaţia s-a realizat cu sprijinul Clubului Rotary din Sacramento şi cu implicarea directă a celui din Oradea.
Împreună cu Bob Pagett şi soţia acestuia, la Oradea a fost prezentă şi dr. Susan DuPree, din partea Rotary Sacramento, Henrietta Fankhauser, în vârstă de 91 de ani, cea care a oferit cea mai mare sumă din donaţia pentru spitalul orădean, alături de o echipă de 11 specialişti, care, timp de mai bine de o săptămână, au lucrat la punerea în funcţiune a aparatelor şi au instruit personalul din cadrul secţiei.
Ultima vizită a unui grup de 13 medici români, conduşi de dr. Carmen Pantiş, a avut loc în urmă cu doi ani în California, specialiştii vizitând şi Spitalul Universităţii Stanford, unul dintre cele mai mari din lume.
Potrivit lui Bob Pagett, medicii americani au fost impresionaţi de nivelul profesional al colegilor de breaslă români.
"Acest spital (Clinic Judeţean din Oradea - n.r.) face o treabă excelentă pentru judeţ. Doctorii sunt excelenţi, asistentele sunt excelente, tot ce aveau nevoie este puţin mai mult echipament ca să facă şi o muncă excelentă. Noi suntem mulţumiţi că putem să-i ajutăm în acest scop nobil", a spus Bob Pagett. AGERPRES/(A - Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Aparatură medicală americană, donaţie de la Assist International Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, Radu Ţîrle, a anunţat joi că un nou transport tip cargo din SUA cu aparatură medicală performantă va sosi sâmbătă pe aeroportul din Budapesta având ca destinaţie Spitalul Clinic Judeţean din Oradea.
Bihor: Donaţie la Maternitatea din Oradea pentru aparatură performantă Maternitatea din Oradea a fost sponsorizată cu suma de 80.000 de lei, echivalentul a circa 20.000 de euro, de firma orădeană Emsil Techtrans, cu care se va achiziţiona un nou aparat de terapie intensivă performant, care va fi folosit la intervenţiile operatorii din sfera ginecologică.
Bihor: Aparatură americană pentru spitalele bihorene O delegaţie din SUA alcătuită din 50 de persoane din Michingan, Virgina de vest şi California condusă de Bob Pagett, preşedintele organizaţiei umanitare Assist International, distribuie în aceste zile mai multor spitale bihorene aparatură medicală, în valoare de peste 500.000 de dolari.
Bihor: Heliport inaugurat la Spitalul Judeţean din Oradea Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea a inaugurat, sâmbătă, un heliport construit pe clădirea unităţii medicale.
Ministrul Sănătăţii a inaugurat Departamentul de terapie intensivă al Spitalului Universitar Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a inaugurat, sâmbătă, Departament de terapie intensivă al Spitalului Universitar, care va deveni funcţional după ce vor fi achiziţionate paturile necesare şi monitoarele.
Ialomiţa: Noul spital municipal din Urziceni a fost inaugurat Spitalul municipal din Urziceni, o investiţie de peste 55 milioane lei, a fost inaugurat, vineri, în prezenţa secretarului general al Ministerului Sănătăţii, Gheorghe Sârb, dar şi a autorităţilor locale şi judeţene.