Cele mai citite
 


Centru-pilot de telemedicină pentru Spitalul Penitenciar Dej
vineri, 22 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj vor semna un protocol de colaborare pentru un centru-pilot de telemedicină pentru Spitalul Penitenciar Dej, a anunţat directorul general al ANP, Ioan Băla, joi, într-o conferinţă de presă.
"La Cluj, în perioada 12-15 mai, este Congresul internaţional al tinerilor medici şi studenţi în medicină, unde o secţiune este pentru medicină specifică în sistemul penitenciar, manifestare care va fi folosită şi pentru a perfecta un protocol de colaborare între ANP şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj, în vederea iniţierii unui centru-pilot între Spitalul Universitar, Universitatea de Medicină şi Farmacie şi Spitalul Penitenciar Dej, în vederea dezvoltării unui proiect care vine în întâmpinarea nevoilor medicale pe care sistemul penitenciar le are", a explicat Băla.
Potrivit acestuia, scăderea numărului de medici şi asistenţi medicali, faptul că nu se poate asigura în multe locaţii prezenţa specialiştilor au obligat la găsirea de soluţii, primul rezultat al acestui efort fiind iniţierea unui proiect pentru acest centru-pilot - având finanţare din Statele Unite - de telemedicină. Prin acest proiect se asigură atât aparatura necesară pentru evaluare la cabinetele medicale de incintă, cât şi la sediul spitalelor exterioare sau universităţilor cu care ANP colaborează.
Ioan Băla a menţionat că al doilea centru-pilot va fi la Bucureşti, între Penitenciarul Spital Rahova, Institutul Medico Militar şi Spitalul Militar Central.
Directorul general al ANP a spus că telemedicina asigură o intervenţie medicală în timp util, oferă oportunitatea de a reduce numărul deţinuţilor care sunt scoşi în afara unităţilor, iar astfel scad atât riscurile de securitate, cât şi numărul orelor suplimentare pe care personalul de escortare trebuie să le desfăşoare.
"Pe Fondul Social European, prin alte granturi norvegiene, avem promisiunea atât a ministrului de Justiţie din Norvegia, cât şi a colegilor noştri de acolo (...) pentru aceste proiecte de finanţare a Institutului Naţional de Pregătire a Ofiţerilor pentru sistemul penitenciar, institut care va fi amenajat în Bucureşti, circa 70% din infrastructură există, institut care se doreşte a fi diferenţiat de celelalte structuri de pregătire, în momentul de faţă ANP fiind nevoită să apeleze la formarea ofiţerilor la diverse alte structuri din sistemul de apărare naţional sau din sistemul universitar public sau privat", a explicat, în altă ordine de idei, Ioan Băla. AGERPRES/(A - Iulia Petre)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Proiect pilot derulat din acest an de Spitalul Penitenciar Dej Spitalul Penitenciar din Dej va derula un proiect pilot, menit să optimizeze calitatea actului medical, care va fi preluat de celelalte cinci spitale similare din ţară.
Cluj: Universitatea de Medicină va sprijini Administraţia Penitenciarelor în pregătirea personalului sanitar Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", prof. univ. dr. Constantin Ciuce, şi directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din România, chestor Ioan Băla, au semnat, vineri, la Cluj-Napoca, un protocol de colaborare menit să contribuie la pregătirea profesională...
Cluj: Proiect cu finanţare europeană pentru ridicarea calităţii programelor de studii medicale şi farmaceutice Cinci universităţi cu profil medical şi farmaceutic din România au elaborat şapte programe de studii, care vor contribui la creşterea calităţii ofertei educaţionale din domeniul sănătăţii, în cadrul proiectului intitulat "Standarde de calitate şi indicatori de performanţă specifici pentru învăţământul...
Cluj: Primul master în ATI şi Medicină de Urgenţă pentru asistenţi medicali licenţiaţi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă, rezultatele obţinute în derularea unui proiect cofinanţat din Fondul Social European, dedicat creşterii calităţii asistenţei medicale în Anestezie, Terapie Intensivă (ATI) şi Medicina...
Cluj: 'Medicalis 2011' dedică o zi îngrijirilor de sănătate din sistemul penitenciar Aproximativ 600 de cadre medicale din ţara şi din străinătate participă, începând de joi, timp de patru zile, la Congresul internaţional al tinerilor medici şi studenţi la medicină, "Medicalis 2011", ale cărui lucrări se desfăşoară la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din...
160 de studenţi de la UMF au urmat stagii de pregătire în opt specialităţi medicale Un număr de 160 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti au finalizat stagii de pregătire practică, cursuri de malpraxis şi comunicare şi au fost consiliaţi în cadrul proiectului "10 paşi spre o carieră medicală de succes".