Cele mai citite
 


Cluj: Primele transplanturi de inimă artificială - cel mai probabil în luna iunie, la Institutul Inimii
vineri, 22 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primele transplanturi de inimă artificială Jarvik 2000 vor fi realizate la Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj-Napoca, cel mai probabil în luna iunie, de o echipă româno-italiană de medici specialişti, pe lista de urgenţe aflându-se patru pacienţi cu insuficienţă cardiacă cronică.
Prestigiosul chirurg cardiolog Mircea Bârsan de la Institutul Inimii a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că "data exactă a intervenţiilor este în totalitate dependentă de programul echipei de medici chirurgi din Italia şi de disponibilitatea acesteia pentru deplasarea de câteva zile la Cluj-Napoca".
"Doar primul dintre cele patru transplanturi de inimi artificiale va fi suportat de Spitalul Bambino Gesu din Roma", a spus profesorul Mircea Bârsan.
Potrivit reputatului chirurg clujean, cei patru pacienţi cu vârste între 50 şi 60 de ani - o femeie şi trei bărbaţi -, se află sub îngrijiri medicale în unităţi sanitare din Alba-Iulia, Baia Mare, Târgu Mureş şi Bucureşti. Unul dintre bolnavii care vor fi operaţi la Institutul Inimii este clujean.
La rândul său, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului Inimii, prof. dr. Traian Scridon, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că discuţiile purtate cu puţină vreme în urmă de institut cu specialiştii italieni de la Spitalul Bambino Gesu ''îndreptăţesc speranţa în realizarea acestei prime etape a programului de transplant cardiac realizabil la Cluj-Napoca cu sprijin italian''.
Inima artificială Jarvik 2000, produsă în SUA, sub licenţă italiană, a fost omologată, recent, de Ministerul român al Sănătăţii. Aparatul are rolul de a pompa sângele, preluând, astfel, una dintre funcţiile de bază ale inimii. AGERPRES/ (AS - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primele transplanturi de inimă artificială vor fi efectuate, cel mai probabil, în iunie, la Institutul Inimii Primele transplanturi de inimă artificială Jarvik 2000 vor fi realizate la Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj-Napoca, cel mai probabil în luna iunie, de o echipă româno-italiană de medici specialişti, pe lista de urgenţe aflându-se patru pacienţi cu insuficienţă cardiacă cronică.
Prof.dr. Mircea Bârsan: Inima artificială va salva pacienţii cu insuficienţă cardiacă cronică - interviu - Prof.univ.dr. Mircea Bârsan, renumitul chirurg de la Institutul Inimii 'Niculae Stăncioiu' din Cluj-Napoca, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, în care vorbeşte despre premisele realizării primului transplant de inimă artificială din România.
Târgu Mureş: Transplant de cord la un pacient care a mai suferit în trecut o operaţie pe cord deschis O echipă multidisciplinară condusă de şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a efectuat vineri al cincilea transplant de inimă din acest an, la un bărbat în vârstă de 38 de ani din judeţul Arad...
IUBCvT Târgu Mureş a reuşit al cincilea transplant cardiac de la începutul anului O echipă de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, condusă de dr. Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, a realizat, duminică, al cincilea transplant cardiac din acest an, salvând viaţa unui tânăr în vârstă de 18 ani din Vaslui, care...
Cluj: Institutul Inimii pregăteşte primul transplant de inimă artificială din România Institutul Inimii 'Niculae Stăncioiu' din Cluj-Napoca pregăteşte primul transplant de inimă artificială din România prin mai multe demersuri care privesc legalitatea tuturor procedurilor, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, directorul Institutului Inimii, Tudor Simionescu.
Mureş: Primul transplant de cord din acest an la IBCvT, pe fondul scăderii donatorilor eligibili O echipă condusă de şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş (IBCvT), prof.univ.dr. Horaţiu Suciu, a efectuat joi primul transplant de cord din anul 2015, unui pacient din judeţul Neamţ, suferind de cardiomiopatie dilatativă...