Cele mai citite
 


FAO: cel puţin zece ani pentru eradicarea gripei aviare
vineri, 22 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Agenţia ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură /FAO/ a estimat joi că sunt necesari cel puţin zece ani pentru eradicarea virusului gripei aviare în şase ţări unde el este încă endemic, relatează AFP.
În momentul unui vârf atins în 2006, tulpina H5N1 puternic patogenă /H5N1 HPAI/ era semnalată în 60 de ţări, dar majoritatea din aceste ţări au reuşit s-o învingă, chiar dacă virusul rămâne solid în Bangladesh, China, Egipt, India, Indonezia şi Vietnam.
Un raport redactat de FAO oferă recomandări specifice pentru fiecare ţară în legătură cu măsurile care trebuie luate în următorii cinci ani în vederea eliminării virusului, referitor îndeosebi la strângerea şi analizarea informaţiilor, prevenirea maladiei şi reducerea riscului.
''Recomandările, ce decurg din învăţămintele trase în ultimii şapte ani, sunt făcute în funcţie de diferenţele locale ale filierei avicole în fiecare din ţările în cauză. Ele ţin cont, de asemenea, de nivelul de dezvoltare al programului H5N1 HPAI şi de caracteristicile naţionale şi socio-politice ale fiecărei ţări'', a explicat Juan Lubroth, veterinarul şef al FAO, în raport.
Strategia mondială de prevenire şi luptă pusă la punct de FAO şi Organizaţia Mondială de Sănătate Animală /OIE/ preconizează o mai bună funcţionare a serviciilor veterinare, o angrenare efectivă a partenerilor din sectorul privat, o angajare politică durabilă şi măsuri interimare precum vaccinarea.
Până în prezent, acest program a fost pus în practică prin intermediul a 170 de proiecte în peste 130 de ţări care au beneficiat de ajutor în materie de luptă directă împotriva maladiei, sisteme de detecţie în laborator şi pe teren, stagii de pregătire, vaccinuri, strategii de vaccinare şi măsuri de prevenţie.AGERPRES/(Angela Sârbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua mondială de luptă împotriva pneumoniei Aflată la a şasea ediţie, Ziua mondială de luptă împotriva pneumoniei (World Pneumonia Day), este marcată pe 12 noiembrie, la iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Urgenţele unei planete suprapopulate, în contextul actualelor provocări Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură /FAO/, creşterea demografică va necesita mărirea producţiei agricole cu 50% până în 2030 şi cu 70% până în 2050. Majoritatea experţilor consideră că Terra are potenţialul pentru îndeplinirea acestor obiective şi asigurarea hranei...
FAO pledează pentru o mai bună calitate a alimentaţiei în scopul combaterii carenţelor şi obezităţii Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a insistat marţi asupra calităţii alimentaţiei în lupta împotriva malnutriţiei, generatoare de carenţe şi obezitate, potrivit AFP.
MB: O alimentaţie bogată în grăsimi nu sporeşte greutatea corporală (raport organizaţii non-profit) Încurajarea unei diete sărace în grăsimi înrăutăţeşte problema greutăţii corporale în Marea Britanie şi are un impact dezastruos asupra sănătăţii, potrivit unor organizaţii care luptă împotriva obezităţii, scrie agenţia Reuters.
Controversă în jurul uleiului de palmier Uleiul de palmier este din ce în ce mai folosit în alimentaţie. Rezultatul acestui fapt este că plantaţiile de palmier duc la dispariţia pădurilor, iar această situaţie a generat o întreagă controversă între ecologişti şi producători, scrie săptămânalul L'Express în ediţia de duminică.