Cele mai citite
 


Germania: Născut la nici 22 de săptămâni, cel mai mic bebeluş din Europa a fost externat
vineri, 22 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Născut la nici 22 de săptămâni, cel mai mic bebeluş venit pe lume prematur şi rămas în viaţă din Europa, şi posibil din lume, a fost externat dintr-un spital din Germania şi trimis acasă cu părinţii săi după ce a stat patru luni în incubator, relatează thelocal.de.
Bebeluşul, o fetiţă, cântărea 460 de grame la începutul lunii noiembrie, când s-a născut la doar 21 de săptămâni şi cinci zile. Iniţial nu existau speranţe că va supravieţui. Conform Asociaţiei de Neonatologie, în general bebeluşii născuţi înainte de 22 de săptămâni de sarcină nu supravieţuiesc.

Totuşi, fetiţa, pe nume Frieda, cântăreşte în prezent 3.500 de grame. Ea a fost trimisă acasă împreună cu părinţii în oraşul Fulda din apropiere de Frankfurt.

Mama sa, care a cerut să nu i se dezvăluie identitatea, a avut probleme în a 15-a săptămână de sarcină şi a fost internată pentru a fi împiedicat începutul unui travaliu prematur.

După scurt timp semnele unui travaliu au fost observate în timpul unui control de rutină, iar femeia a fost internată în spital, unde medicii au reuşit să întârzie naşterea cu încă zece zile, dar nu mai mult.

Imediat ce bebeluşul s-a născut a fost trecut într-un incubator şi supus unor intense îngrijiri medicale.

Nu există informaţii în literatura medicală despre alţi copii născuţi după atât de puţine săptămâni de sarcină şi care să fi supravieţuit, deşi unii care au avut o greutate chiar mai mică decât Freida la naştere au trăit. Un băieţel s-a născut în Canada, în 1987, la acelaşi stadiu al sarcinii - 21 de săptămâni şi cinci zile - şi a supravieţuit.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Portugalia: Naşterea unui bebeluş a cărui mamă se afla în moarte cerebrală Un bebeluş a cărui mamă se afla în moarte cerebrală de patru luni s-a născut marţi în stare bună de sănătate, a anunţat un spital din Lisabona, citat de EFE.
VIRUSUL ZIKA Canada: Primul bebeluş născut cu microcefalie asociată Zika O femeie purtătoare a virusului Zika a dat naştere primului bebeluş din Canada afectat de microcefalie asociată acestei boli transmisă mai ales de ţânţari, au informat vineri surse medicale citate de AFP.
Un bebeluş cu o greutate record, de 6 kilograme, s-a născut la maternitatea din Zalău Un bebeluş cu o greutate de aproape 6 kilograme s-a născut, pe cale naturală, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, iar medicii susţin că naşterea fără cezariană a unui copil cu o astfel de greutate este o premieră pentru unitatea spitalicească.
REPORTAJ/Satu Mare:Zeci de copii abandonaţi şi mame care, după ce nasc, "dispar" fără urmă din spital Soarta este de multe ori mai crudă decât îşi pot imagina mulţi oameni. Cel mai bine o ştiu medicii şi asistenţii de la Secţia de Nou Născuţi a Spitalului Judeţean Satu Mare, unde anual sunt zeci de copii abandonaţi.
Vaslui: Anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea din Bârlad Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au demarat o anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea Bârlad, după ce familia a acuzat cadrele medicale de neglijenţă.
Vaslui: Anchetă în cazul unui copil mort la naştere, la Spitalul de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad Conducerea Spitalului de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad a demarat o anchetă în cazul unui bebeluş decedat marţi la naştere, după ce familia micuţului a adus o serie de acuzaţii la adresa medicilor.