Cele mai citite
 


Hunedoara: Colectă publică pentru un lift nou la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva
vineri, 22 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva a lansat, joi, o campanie prin care doreşte să strângă 40.000 de euro, banii fiind necesari pentru cumpărarea unui ascensor nou, destinat transportului pacienţilor pe targă sau ai celor imobilizaţi în cărucioare.
'Ne-am propus ca, sprijiniţi de oamenii simpli şi de societăţile comerciale, să strângem suma necesară pentru a putea cumpăra un lift nou. Acesta va fi montat alături de celelalte trei care există deja, mai ales că spitalul mai are prevăzut un puţ pentru lift', a declarat managerul spitalului, Silviu Didilescu.
Noul ascensor ar urma să coboare până la subsolul spitalului, de unde va prelua pacienţii de la Radiologie şi-i va transporta spre Unitatea de Primire a Urgenţelor sau spre secţiile de Chirurgie.
Managerul spitalului a explicat că lifturile existente sunt din anul 1984 şi au durata de folosinţă depăşită. De aceea, pentru a preveni apariţia unor incidente nedorite s-a luat decizia limitării accesului persoanelor în lift la un număr mai mic decât capacitatea proiectată. Astfel, ascensoarele prevăzute pentru transportul a patru persoane mai pot transporta acum doar doi oameni, iar în cele pentru 16 persoane este permis accesul doar pentru un pacient aşezat pe targă şi doi însoţitori.
Campania de strângere de fonduri, iniţiată de conducerea spitalului, se desfăşoară pe două planuri. Pentru donaţiile mici ca valoare, în holul spitalului a fost amplasată o cutie transparentă în care oamenii pot lăsa diverse sume de bani. În cazul unor donaţii mai mari, inclusiv din partea firmelor, spitalul a deschis două conturi la Raiffeisen Bank: RO 25 RZBR 0000 0600 1333 4048 (în lei) şi RO 21 RZBR 0000 0600 1333 4120 (în euro), dar poate oferi şi varianta unor contracte de sponsorizare.
Managerul spitalului s-a arătat optimist că va strânge banii necesari pentru cumpărarea unui lift nou până la Crăciun anul acesta. AGERPRES/(AS-Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: CJ face un audit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara face un audit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, unitate sanitară pe care o are în subordine, rezultatele acestui control urmând să fie făcute cunoscute la începutul lunii august, a declarat marţi vicepreşedintele CJ, Mircea Bobora.
Hunedoara: Spitalul Judeţean din Deva va avea un nou computer tomograf Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva va fi utilat cu un computer tomograf de ultimă generaţie, aparatul, în valoare de 400.000 de euro, fiind achiziţionat din fonduri ale Consiliului Judeţean Hunedoara, instituţie ce administrează unitatea medicală.
Hunedoara: Centrul de Sănătate Călan, transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva Deva, 10 mar /Agerpres/ - Centrul de Sănătate din oraşul Călan a fost transferat în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva printr-o hotărâre adoptată joi, într-o şedinţă a Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, autorităţile judeţene apreciind că doar în acest mod va fi posibilă asigurarea asistenţei...
Hunedoara: Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva ar putea realiza venituri lunare de 10.000 de lei prin coplată Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva ar putea obţine venituri lunare în sumă de 10.000 de lei prin aplicarea sistemului de coplată, consiliul de administraţie stabilind o valoare de 10 lei pentru această taxă, a declarat, marţi, pentru AGERPRES directorul financiar-contabil al unităţii medicale, Vetuţa...
Hunedoara: O nouă secţie de ORL a fost inaugurată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva O nouă secţie ORL a fost inaugurată, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, spaţiul fiind modernizat şi dotat cu echipamente medicale în valoare de peste 200.000 de lei, fondurile provenind din bugetul propriu al instituţiei medicale.
Hunedoara: Protest original al directorului Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, Silviu Didilescu, a ales o formă originală de a protesta împotriva faptului că Ministerul Sănătăţii i-a aprobat doar un sfert din numărul de posturi de asistente medicale şi o treime din cele de medic necesare pentru această unitate sanitară, managerul...