Cele mai citite
 


Libia: SUA va trimite rebelilor ajutoare în valore de 25 de milioane de dolari
vineri, 22 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele american Barack Obama doreşte să furnizeze echipament 'neletal' în valoare de 25 de milioane de dolari rebelilor libieni, potrivit unei scrisori adresate Congresului, obţinută miercuri de AFP.
'Preşedintele intenţionează să îşi exercite autoritea pentru a acorda rebelilor libieni echipamente şi servicii ce figurează pe inventarul guvernului SUA', scrie Joseph MacManus, secretar de stat adjunct pentru afaceri legislative.
Demersul, precizează oficialul în scrisoarea sa adresată membrilor Congresului american, răspunde 'necesităţilor urgente' şi va furniza insurgenţilor 'asistenţă neletală'.
Potrivit unui memorandum ataşat scrisorii, ajutorul ar putea include camioane pentru transportul combustibilului, ambulanţe, echipament medical, veste antiglonţ, binocluri şi aparate de radio.
Iniţiativa, dezvăluită de Washington Times, intervine într-un moment în care Franţa şi Italia au anunţat miercuri că vor trimite în Libia consilieri militari.AGERPRES/(Smaranda Câmpeanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Preşedintele Obama salută decizia Curţii Supreme de validare a reformei sistemului de sănătate Preşedintele american Barack Obama a salutat decizia Curţii Supreme care i-a validat reforma sistemului de sănătate, aşa-numita 'Obamacare', din 2010, hotărârea celei mai înalte instanţe garantând că 6,4 milioane de persoane vor continua să primească ajutoare federale pentru asigurări de sănătate, relatează...
Barack Obama: Ar mai putea apărea cazuri de Ebola în SUA până la eradicarea epidemiei în Africa de Vest Preşedintele american Barack Obama a declarat miercuri că ar mai putea fi semnalate cazuri individuale de Ebola în SUA până la eradicarea epidemiei din ţările din Africa de Vest, transmite Reuters.
SUA-Franţa, 'o alianţă transformată' (articol semnat de Barack Obama şi Francois Hollande) Problema nucleară iraniană, securitatea în Africa, cooperarea economică: înainte de vizita preşedintelui francez Francois Hollande în SUA, cei doi lideri de stat au detaliat axele colaborării dintre ţările lor, într-un articol scris în exclusivitate pentru Le Monde şi Washington Post.
SUA: Reducere istorică a numărului de americani fără asigurări de sănătate (administraţia) Reforma sistemului de sănătate iniţiată de către preşedintele SUA, Barack Obama, în 2010 a dus la cea mai mare reducere din ultimele patru decenii a numărului de americani fără asigurări de sănătate, a estimat luni administraţia, citată de AFP.
Diana Păun (Administraţia Prezidenţială): Avem nevoie de investiţii urgente şi sustenabile în infrastructura spitalicească România are nevoie de investiţii urgente şi sustenabile în infrastructura spitalicească, de la echipamente performante până la clădiri şi spaţii corespunzătoare, a declarat luni Diana Păun, consilier de stat la Departamentul Sănătate Publică din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.
SUA cer statelor europene să trimită mai mulţi militari în misiunile ONU de menţinere a păcii Ambasadoarea americană la ONU, Samantha Power, a făcut apel luni la statele europene să participe mai mult la misiunile de menţinere a păcii ale ONU, estimând că experienţa dobândită în Afganistan poate reprezenta un enorm avantaj pe teren, relatează AFP.