Cele mai citite
 


Mehedinţi: Secţiile TBC ale spitalelor desfiinţate, arondate
vineri, 22 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele două secţii TBC ale spitalelor orăşeneşti din Strehaia şi Vânju Mare, desfiinţate începând cu luna aprilie, au fost arondate unităţilor spitaliceşti din Baia de Aramă şi Drobeta Turnu Severin.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, Miruna Constantin, a declarat joi pentru AGERPRES că decizia a fost luată cu acordul Ministerului Sănătăţii, care a solicitat o notă de fundamentare referitoare la necesitatea păstrării acestor secţii TBC, în teritoriu înregistrându-se tot mai multe cazuri de îmbolnăviri cu bacilul Koch.
'Singura condiţie impusă pentru funcţionarea în continuare a acestor secţii este aceea ca autorităţile publice locale să asigure fonduri doar pentru plata utilităţilor, restul cheltuielilor fiind suportate de Ministerul Sănătăţii', a precizat Constantin.
Potrivit sursei citate, de la începutul anului până la această dată s-au depistat 205 noi cazuri de îmbolnăviri cu tuberculoză, acestea reprezentând 60% din totalul celor existente la nivelul judeţului Mehedinţi. AGERPRES/ (A, AS-Florian Copcea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Spitalele vor fi preluate după achitarea datoriilor Unităţile spitaliceşti din oraşele Drobeta Turnu Severin, Orşova, Strehaia, Vânju Mare şi Baia de Aramă vor putea fi transferate începând cu 1 iulie către administraţiile locale şi judeţene, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Aurelian Borugă.
Mehedinţi: Peste 6,3 milioane lei pentru decontarea serviciilor spitaliceşti Casa Asigurărilor de Sănătate (CAS) Mehedinţi a alocat, în această săptămână, unităţilor spitaliceşti din Drobeta Turnu Severin, Orşova, Vânju Mare, Baia de Aramă şi Strehaia suma de 6.359.351 lei, a declarat joi, pentru AGERPRES, reprezentantul instituţiei Radu Barbu.
Mehedinţi: Probleme în preluarea cadrelor medicale de la staţiunea balneară Bala Drobeta Turnu Severin, 4 iul /Agerpres/ - Printr-o hotărâre a Consiliului Local Baia de Aramă prin care s-a preluat unitatea spitalicească din localitate, s-a refuzat şi preluarea cadrelor medicale de la Staţiunea de recuperare şi balneo-fizioterapie din comuna Bala.
Mehedinţi: Spitalul de urgenţă din Drobeta Turnu Severin va fi preluat de CJ Spitalul de urgenţă din municipiul Drobeta Turnu Severin va fi transferat, joi, de la Ministerul Sănătăţii în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele CJ, Marius Bălu.
Mehedinţi: Centre multifuncţionale de sănătate, în clădirile spitalelor desfiinţate din Strehaia şi Vânju Mare Spitalele din Strehaia şi Vânju Mare, desfiinţate la 1 aprilie, vor fi transformate în centre multifuncţionale de sănătate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, Miruna Constantin.
Mehedinţi: 50% dintre cadrele medicale disponibilizate de la spitalele Strehaia şi Vânju Mare preluate de SJU Drobeta Doar 87 de cadre medicale dintre cele 174 disponibilizate de la spitalele orăşeneşti din Strehaia şi Vânju Mare, care s-au desfiinţat începând cu 1 aprilie, au fost angajate la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin.