Cele mai citite
 


Mureş: Donaţie de echipamente de monitorizare a apneei la sugari făcută SCJU Târgu Mureş
vineri, 22 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rotary Club România a donat Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş cinci echipamente de monitorizare a apneei (tulburări de respiraţie) la sugari, pentru secţiile de pediatrie şi neonatologie.
Într-un comunicat de presă semnat de managerul SCJU Târgu Mureş, dr. Florin Gomotârceanu, se arată că fiecare echipament constă dintr-o saltea pe care este plasat sugarul şi care - în momentul în care acesta nu respiră mai mult de 20 secunde - declanşează o alarmă sonoră.
'Aceste echipamente nu necesită întreţinere specială sau consumabile, ele funcţionează pe bază de baterii uzuale, iar utilizarea lor este deosebit de simplă', a precizat Gomotârceanu.
Donaţia fost făcută în cadrul proiectului 'Rotary takes care of children' (Rotary are grijă de copii) care prevede donarea a 420 de astfel de echipamente atât în Romania, cât şi în Republica Moldova.
Acest proiect este sponsorizat şi implementat de Districtul 2241, Fundaţia Rotary International, R.C. Oklahoma-City (SUA), R.C. Cluj-Napoca (Romania), R.C. Münich-Englisher Garten (Germania), R.C Budapest-City (Ungaria), R.C. Kadiköy-Istanbul (Turcia) şi RC Pecs (Ungaria). AGERPRES / (AS - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Acord de colaborare între SCJU Târgu Mureş şi Spitalul Clinic Municipal Bălţi, Republica Moldova Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, miercuri, semnarea unui acord de colaborare cu Spitalul Clinic Municipal Bălţi din Republica Moldova. Potrivit unui comunicat de presă al SCJU Târgu Mureş, acordul este semnat pe o perioadă de doi ani, iar obiectivul acestuia...
Mureş: Secţia de Neonatologie a SCJU, dotată cu noi echipamente de salvare a vieţii copiilor născuţi prematur Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, luni, că a achiziţionat o serie de noi echipamente pentru Secţia Clinică de Neonatologie, necesare salvării a vieţii copiilor născuţi prematur.
SCJU Târgu Mureş a beneficiat de o donaţie de 1 milion de lei pentru achiziţionarea de paturi speciale pentru ATI Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, marţi, că a beneficiat de o sponsorizare în valoare de 1.000.000 lei pentru achiziţionarea unor paturi pentru ATI cu dotarea specială necesară pentru desfăşurarea activităţii de anestezie şi terapie intensivă.
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
Mureş: Lectori din România şi Germania prezintă tehnici medicale de ultimă generaţie pentru intubarea pacienţilor Centrul naţional de pregătire şi formare de urgenţă de la sediul SMURD Târgu Mureş găzduieşte, începând de vineri, un curs de specializare pentru medici de urgenţă şi anestezişti, susţinut de lectori din România şi Germania, în tehnici medicale de ultimă generaţie pentru intubarea pacienţilor.
Gabriela Alexandrescu: Rata mortalităţii la nou-născuţi din România, dublă faţă de media europeană Preşedintele Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu, a declarat miercuri, la Târgu Mureş, că rata mortalităţii la nou-născuţi în România este cea mai mare din Uniunea Europeană, fiind dublă faţă de media europeană, din acest motiv organizaţia demarând o campanie pentru...