Cele mai citite
 


Prof. dr. Irinel Popescu: Starea pacientului care a suferit un transplant hepatic este bună
vineri, 22 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Starea de sănătate a pacientului care a suferit un transplant hepatic, la Institutul Clinic Fundeni, cu ficat de la donator aflat în moarte cerebrală este bună, a declarat joi, pentru AGERPRES, prof. dr. Irinel Popescu.
El a precizat că pacientul, ce avea un ficat foarte mare din cauza bolii polichistice hepatice de care suferea, este detubat şi vorbeşte.
Acest pacient de 38 de ani avea un ficat de 23 de kilograme, fiindu-i transplantat unul normal de 1,700 kilograme.
Ficatul foarte mare făcea compresiune asupra celorlalte organe, iar operaţia a fost una complexă şi a decurs în condiţii bune.
Pentru echipa condusă de prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul primului transplant hepatic din România, intervenţia la pacientul de 38 de ani a fost cel de-a 22-a de acest tip.
"Este cel mai mare ficat înlocuit pentru această afecţiune din lume. Operaţia a decurs în condiţii foarte bune", preciza miercuri, pentru AGERPRES, prof. dr. Irinel Popescu.
Donatorul a fost un pacient de 56 de ani, aflat în moarte cerebrală. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof.dr. Irinel Popescu: Programul de transplant hepatic de la Fundeni cunoaşte un moment de dezvoltare fără precedent (interviu) Programul de transplant hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni a cunoscut anul acesta o dezvoltare fără precedent, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic din institut, preşedinte al Academiei de Ştiinţe...
Premieră naţională de transplant hepatic dublu la Institutul Clinic Fundeni O operaţie de transplant hepatic dublu a fost efectuată în premieră naţională la Institutul Clinic Fundeni, în cadrul Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic "Dan Setlacec".
Ziua Naţională a Transplantului - Istoria transplantului de organe şi ţesuturi în România Începând cu anul 2005, în România se sărbătoreşte, urmând modelul European, Ziua Naţională a Transplantului, la 30 aprilie.
Al 22-lea transplant hepatic la Institutul Clinic Fundeni Pacientul care a suferit un transplant hepatic la Institutul Clinic Fundeni avea un ficat foarte mare de 23 de kilograme din cauza afecţiunii de care suferea, boală polichistică hepatică, şi pentru aceasta i s-a transplantat un ficat normal de 1,700 kilograme.
ŞTIINŢÃ: Primul transplant hepatic din România Primul transplant de ficat efectuat în România a avut loc în 1997, la Institutul Clinic Fundeni (în prezent centrul de Chirurgie Generală şi Transplant hepatic Fundeni). Autorul acestei intervenţii este prof. dr. Irinel Popescu.
Prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul primului transplant de ficat din România, la moment aniversar (interviu) Fără doar şi poate, criteriul cantitativ este departe de a fi relevant în definirea unei personalităţi de excepţie, în general, a unui eminent chirurg în particular. Şi asta nici măcar la un moment aniversar, cum este împlinirea vârstei de 60 de ani.