Cele mai citite
 


Sprijin pentru lansarea companiilor româneşti pe piaţa japoneză şi sud coreeană
vineri, 22 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Companiile din sectoarele tehnologiilor de construcţii şi tehnologiilor medicale, care vor să se lanseze pe pieţele din Japonia, prin programul EU Gateway iniţiat de Comisia Europeană, pot depune aplicaţiile până la data de 22 aprilie 2011, potrivit firmei de consultanţă Deloitte.
Pentru misiunea în Japonia, evenimentul este programat să se desfăşoare în perioada 12 - 16 septembrie 2011, iar pentru misiunea din Coreea de Sud, data limită de înscriere este 6 mai, iar evenimentul va avea loc între 20 şi 26 septembrie 2011.
'Asia este unul dintre cele mai importante motoare de economice globale şi a asistat, în ultimii ani, la o creştere a cererii pentru materiale de construcţii. De asemenea, producătorii locali de echipamente medicale îşi pot diversifica portofoliul cu o bază de clienţi sofisticaţi şi înclinaţi spre tehnologie, cum sunt cei de pe pieţele asiatice', a declarat recent Alexandru Bernea, Business Analyst în cadrul Deloitte Consultanţă, coordonatorul acestei etape din program.
Programul EU Gateway a fost iniţiat de către Comisia Europeană şi are ca scop susţinerea companiilor din Uniunea Europeană în procesul de intrare pe anumite sectoare de înaltă tehnologie şi design. Birourile Deloitte din Uniunea Europeană, Japonia şi Coreea de Sud oferă suport şi coaching pentru companii, din stadiul de aplicare şi până la sfârşitul misiunii economice. Programul a fost structurat pe şase cicluri cu misiuni economice de-a lungul a şase ani, până în 2014.
Potrivit Deloitte, procesul de aplicare constă în două etape. Pentru început, companiile completează un formular exprimându-şi interesul faţă de proiect, urmând ca analiştii Deloitte să le determine gradul de eligibilitate. Dacă firmele corespund cerinţelor, trec la a doua fază, completând un formular de aplicare. Întregul proces se desfăşoară online, pe site-ul www.eu-gateway.eu şi nu presupune niciun efort financiar din partea aplicantului. Companiile interesate primesc asistenţă din partea Deloitte de-a lungul întregului proces de aplicare, precum şi pe tot parcursul etapelor ulterioare acceptării în acest program.
Companiile eligibile trebuie să aibă sediul în Uniunea Europeană şi să aibă o activitate pe piaţă de cel puţin cinci ani. Alte criterii de selecţie sunt acţionariatul european majoritar sau de 100%, precum şi o cifră de afaceri şi un număr de angajaţi suficient de mare astfel încât să garanteze intrarea pe pieţele din Japonia şi/sau Coreea. Companiile trebuie de asemenea să facă dovada unui portofoliu de cooperare cu companii la nivel internaţional şi să aibă o strategie de afaceri solidă pentru penetrarea celor două pieţe asiatice. În plus, principalii factori de decizie din cadrul companiilor respective trebuie să fie vorbitori fluenţi de limbă engleză.
Deloitte se referă la organizaţia Deloitte Touche Tohmatsu Limited, o companie cu răspundere limitată din Marea Britanie, la firmele membre ale acesteia, în cadrul căreia fiecare firmă membră este o persoană juridică independentă.
Deloitte furnizează servicii clienţilor din sectorul public şi privat în domenii profesionale - audit, taxe, consultanţă, consultanţă financiară - deservind numeroase industrii. Prin intermediul reţelei sale globale de firme membre, care activează în 140 de ţări, Deloitte pune la dispoziţia clienţilor săi resursele internaţionale precum şi priceperea locala pentru a-i ajuta să exceleze indiferent de locul în care aceştia îşi desfăşoară activitatea. Obiectivul celor 169.000 de profesionişti din Deloitte este acela de a deveni un standard de excelenta.AGERPRES/(AS-Mariana Nica)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Companiile de tehnologii medicale şi sănătate pot intra pe piaţa japoneză cu ajutorul programului EU Gateway Companiile specializate în tehnologii medicale şi de sănătate, care vor să se lanseze pe piaţa din Japonia, pot aplica, până pe 17 decembrie 2010, la Programul EU Gateway, se arată într-un comunicat al firmei de consultanţă Deloitte.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Marile companii din UE sporesc investiţiile în inovare, dar sunt în urma concurenţilor la nivel mondial Investiţiile în cercetare şi dezvoltare ale celor mai importante companii din UE au înregistrat o redresare puternică în 2010, cu o creştere de 6,1%, după o scădere de 2,6% în 2009, dar sunt totuşi în urma principalilor concurenţi din SUA şi unele ţări asiatice, relevă tabloul de bord pentru 2011 al...
Dioxina - singura ţară terţă care a suspendat importurile de carne germană este Coreea de Sud Comisia Europeană a anunţat luni că, din datele pe care le deţine, singura ţară terţă care a suspendat importurile de carne din Germania în urma scandalului dioxinei este Coreea de Sud.
Exporturile României în Libia, Coreea de Sud şi Israel au crescut cel mai semnificativ, în primele cinci luni Exporturile României în Libia, Coreea de Sud şi Israel au înregistrat cele mai semnificative creşteri, în primele cinci luni ale anului 2012, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2011, potrivit unui comunicat transmis miercuri de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).
Dioxină: Coreea de Sud a suspendat importurile de carne de porc din Germania Bruxelles, 8 ian /Agerpres/ - Coreea de Sud a informat Uniunea Europeană că-şi suspendă importurile de carne de porc din Germania în urma scandalului privind contaminarea cu dioxină, măsură pe care Comisia Europeană o consideră disproporţionată, a declarat sâmbătă pentru AFP un purtător de cuvânt de...