Cele mai citite
 


UE investeşte 420 de milioane de dolari în cel mai performant laser din lume
vineri, 22 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul ceh al Educaţiei a anunţat miercuri că Uniunea Europeană a aprobat un proiect ştiinţific în valoare de mai multe sute de milioane de dolari ce prevede construirea celui mai potent dispozitiv laser din lume, ce ar putea fi folosit pentru tratarea cancerului şi cercetare nucleară, transmite AP.
Ministerul a precizat într-un comunicat că un centru de cercetare ştiinţifică în valoare de 420 de milioane de dolari va fi inaugurat la Dolni Brezany, în apropiere de Praga, la orizontul lui 2014. Oameni de ştiinţă din treisprezece ţări europene vor participa la proiect, conform aceleiaşi surse.

Ministerul a mai spus că laserul va fi folosit în dezvoltarea tratamentului pentru cancer, a unor noi modalităţi de gestionare a deşeurilor nucleare, dar şi pentru cercetare în domeniul fuziunii termonucleare.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centru de cercetare pentru diagnosticarea cancerului pulmonar la Institutul 'Marius Nasta' Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" a finalizat centrul de cercetare pentru diagnosticarea cancerului pulmonar, astfel încât perioada de timp necesară diagnosticării acestei afecţiuni s-a redus la maximum trei săptămâni, faţă de circa şase luni anterior, conform algoritmilor şi metodelor pe...
Dispozitiv care detectează în numai 15 minute paludismul, realizat în cadrul unui proiect de cercetare susţinut de UE Un proiect de cercetare susţinut de Uniunea Europeană a dezvoltat un dispozitiv similar unui smartphone care ar putea diagnostica paludismul în numai 15 minute, a informat miercuri Comisia Europeană, potrivit EFE.
Constanţa: Centru de cercetare în patologia malignă, realizat cu fonduri europene Centrul de Cercetare Dezvoltare pentru Studiul Morfologic şi Genetic în Patologia Malignă (CEDMOG) a fost inaugurat marţi la Constanţa. Proiectul este în valoare de 20 de milioane de lei şi a fost finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
Sănătate pentru ţările sărace:Proiect al organizaţiilor neguvernamentale din opt ţări europene, printre care şi România Organizaţii ale societăţii civile din opt ţări membre ale UE - România, Italia, Polonia, Marea Britanie, Belgia, Spania, Germania şi Olanda - au demarat un proiect finanţat de Uniunea Europeană ce are drept scop să contribuie la asigurarea unei prezenţe durabile şi unui personal medical adecvat la nivel...
Şase proiecte de cercetare primesc fonduri de câte 1 miliard de euro de la UE Comisia Europeană a nominalizat şase proiecte, printre care şi construirea unor roboţi care să însoţească oamenii pe tot parcursul vieţii şi o simulare pe computer a creierului uman, ca finaliste ale concursului european de cercetare, scrie Financial Times.
Sibiu: S-a inagurat cel mai important centru de cercetare în bolile neurologice la copii din România Cel mai important centru de cercetare şi telemedicină în bolile neurologice la copii din România a fost inaugurat, sâmbătă, la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, unde s-au investit 10 milioane de euro în aparatura cea mai performantă.