Cele mai citite
 


Vâlcea: 500 de pacienţi vor petrece Paştele la Spitalul Judeţean de Urgenţă
vineri, 22 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei 500 de pacienţi care sunt internaţi în cele două unităţi ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea vor putea participa la slujba de Înviere la cele două biserici aflate în incinta acestora.
"Din datele pe care le avem astăzi la dispoziţie, aproximativ 500 de pacienţi vor sărbători Învierea Domnului în cele două unităţi care aparţin Spitalului. Avem două biserici - Sfânta Filofteia - la Spitalul Nou şi Sfântul Pantelimon la Spitalul Vechi. Cei care se pot deplasa vor merge alături de însoţitori, fie din partea spitalului, fie din partea aparţinătorului la slujba de Înviere. Cei mai mulţi pacienţi sunt internaţi la secţiile de neurologie, medicală şi cardiologie", a declarat, joi, pentru AGERPRES, managerul SJU, Georgeta Sălişte.
Pentru masa de Paşte, Spitalul a alocat un buget de 30.000 lei, oferind pacienţilor o friptură de pui, pure, ouă roşii şi cozonac.
Şi la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie mamele vor beneficia de o masă specială pusă la dispoziţie cu ocazia Sărbătorilor Pascale.
"În jur de 40 de mame vor petrece Paştele în spitalul nostru. Din păcate, nu avem o biserică în apropiere şi vor fi nevoite să rămână în camere. Evident că este şi nerecomandat pentru dumnealor o deplasare. Pot spune că medicii însă vor lucra normal, oricând putem avea naşteri în aceste zile. Iar pentru pacientele noastre ne vom ocupa să aibă o masă specială cu ocazia acestei mari sărbători", a declarat directorul Maternităţii, Marian Stoica.
Peste 500 de copii instituţionalizaţi şi 550 de adulţi vor sărbători Paştele în centrele DGASPC.
"Cei mici vor rămâne în centrele de plasament, însă cei mai mari pot merge la biserică. A fost în această săptămână preotul, i-a împărtăşit, vreau să spun că mulţi copii din centrele DGASPC au ţinut postul. Masa va fi specială cu curcan, carne de miel, ouă roşii, pască, cozonac. Ca în fiecare an, la centrele noastre, sunt agenţi economici care oferă multe cadouri pentru cei care din păcate sunt instituţionalizaţi", a declarat, pentru AGERPRES, director adjunct al DGASPC, dr. Roxana Radu.AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Spitalul de Obstetrică-Ginecologie a devenit secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea, 11 mar /Agerpres/ - Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Râmnicu Vâlcea a devenit secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă printr-o hotărâre luată vineri, în şedinţă extraordinară de Consiliul Judeţean (CJ).
Vâlcea: Secţie nouă de cardiologie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Ion Cîlea, a inaugurat joi noua secţie de cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), parte a unui proiect european în valoare de 17 milioane de euro.
Vâlcea: Spitalul de Urgenţă şi Maternitatea au fost preluate de către CJ Vâlcea Protocolul de preluare de către Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a Spitalului de Urgenţă şi a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Râmnic a fost semnat, vineri, de preşedintele CJ, Ion Câlea şi de şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Luminiţa Apostolescu, în prezenţa ministrului secretar de stat...
Vâlcea: Demersuri iniţiate de Consiliul Judeţan pentru înfiinţarea secţiei de reumatologie în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a înaintat Ministerului Sănătăţii o cerere prin care se solicită înfiinţarea unei secţii de reumatologie în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a declarat, luni, pentru AGERPRES preşedintele instituţiei, Ion Cîlea.
Vâlcea: Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă primesc tichete cadou în valoare de 270.000 de lei Cadrele medicale de la spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea vor primi tichete cadou de Paşte, din partea Consiliului Judeţean, a căror valoare se ridică la aproximativ 270.000 de lei.
Vâlcea: Datoriile Spitalului Judeţean de Urgenţă au ajuns la aproximativ 11 milioane de lei Valoarea datoriilor înregistrate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a ajuns la 10.872.151 de lei, din care la programe de sănătate s-au acumulat nedecontări în sumă de 4.837.699 de lei, a declarat luni, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Câlea.