Cele mai citite
 


Vrancea: Medicii de familie sunt nemulţumiţi de taxele pentru evaluare
vineri, 22 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie sunt nemulţumiţi de taxa de evaluare care trebuie plătită către Casa de Asigurări de Sănătate.
CJAS trebuie să verifice furnizorii de servicii medicale şi să constate dacă spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea medicii îndeplinesc anumite condiţii, de la iluminat şi căldură, până la rampa de acces pentru persoanele cu handicap şi aparatură de urgenţă. Până în 2010, această evaluare era făcută gratuit.
''Această taxă o consider o şpagă pe care noi, medicii de familie, suntem obligaţi, printr-un ordin al CNAS, la contractare'', a declarat, pentru AGERPRES, medicul Grigore Hanţă, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Vrancea.
În schimb, reprezentanţii CJAS Vrancea susţin că această taxă trebuie plătită, deoarece are o bază legală.
''Potrivit Ordinului MS/ CNAS 1165/ 691/ 2010, începând cu data de 14 septembrie 2010, furnizorii de servicii medicale din medicina primară au obligaţia de a achita o taxă de evaluare de 1.000 lei, pentru mediul urban, şi 500 lei, pentru mediul rural'', a precizat, pentru AGERPRES, Iustina Micu, purtător de cuvânt al CJAS Vrancea. AGERPRES/(A - Valentin Moisa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de familie din Dolj nu mai pot elibera retete gratuite sau compensate Medicii de familie din judeţul Dolj nu mai pot elibera, de luni, reţete gratuite sau compensate, după ce Casa de Asigurări de Sănătate /CAS/ Dolj a refuzat să semneze clauzele suplimentare la contractele-cadru pe 2010, iar vechile contracte au expirat la 30 aprilie 2010, transmite corespondentul AGERPRES...
Suceava: Casa de Asigurări de Sănătate încheie contracte doar cu 55 medici stomatologi dintr-un total de 383 Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava va încheia, de la 1 iulie, contracte cu 55 medici stomatologi din judeţ, dintre care 22 în mediul urban şi 33 în mediul rural, a declarat joi directorul instituţiei, Adela Băişanu.
Vrancea: Disponibilizări la Casa de Asigurări de Sănătate Focşani, 7 ian /Agerpres/ - Şapte funcţionari de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea şi-au pierdut posturile, conform unei Ordonanţe de Urgenţă emisă în luna decembrie a anului trecut, prin care s-a impus o nouă organigramă.
Medicii de familie anunţă suspendarea temporară a protestului Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) şi Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) anunţă suspendarea temporară a protestului de nesemnare a contractelor de furnizare de servicii medicale în relaţia cu Casa de Asigurări.
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate din cauza unor nereguli Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, în urma unor nereguli constatate în unitatea medicală, a declarat, joi, directorul CJAS Gorj, Daniel Bondoc.
Caraş-Severin: CJAS a perfectat contracte de furnizare de servicii cu 168 de medici de familie Casa de Asigurări de Sănătate a perfectat, în acest an, la nivelul judeţului Caraş-Severin, contracte de furnizare de servicii medicale cu un număr de 168 de medici de familie, dintre care, 73 funcţionează în mediul rural.