Cele mai citite
 


Vrei să scapi de stres? Fă-te audiolog!
vineri, 22 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stresul, Stiri
 

Sunteţi stresat de slujba pe care o aveţi şi doriţi o schimbare? Atunci, sunt şanse mari să lucraţi în mass-media şi ar trebui să vă gândiţi la un nou loc de muncă în sistemul de sănătate, informează miercuri Reuters.

Un nou studiu privind cele mai stresante şi cele mai puţin stresante profesii arată că peste jumătate din ultimele sunt în sistemul de sănătate, în frunte situându-se audiologii, care evaluează şi tratează problemele legate de auz.

'Profesiile care implică un nivel redus de stres se confruntă cu puţine probleme şi solicitări fizice extrem de reduse', a afirmat Tony Lee, editor la careercast.com, un website referitor la profesii care a întocmit studiul.

Alte slujbe, în acelaşi domeniu, confruntate cu un nivel redus de presiuni şi competiţie şi cu program de muncă redus sunt dieteticienii, stomatologii, logopezii şi chiropractorii.

Slujbele în mass-media sunt, potrivit studiului, cele mai stresante profesii, deşi piloţii de pe cursele de linie s-au regăsit şi ei în fruntea listei.

'Slujbele în domeniul mass-media se pot confrunta cu foarte multă tensiune', a explicat Tony Lee, 'în special directorii de relaţii cu publicul care se confruntă cu situaţii de criză, crainicii care intră în direct având foarte puţin timp să se pregătească şi fotoreporterii care lucrează în medii periculoase', a adăugat el.

Inginerii de sistem IT, programatorii şi matematicienii sunt de asemenea slujbe cu un nivel redus de stres.

Autorii studiului au analizat peste 200 de slujbe în funcţie de competiţie şi riscuri.AGERPRES/(Mihaela Moise)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un studiu remarcă nemulţumirea părinţilor est-europeni imigranţi faţă de sistemul de sănătate britanic Părinţii est-europeni au ajuns să prefere să se întoarcă în ţările lor de origine pentru a-şi duce copiii la doctor sau la dentist din cauza listelor lungi de aşteptare ale Serviciului Naţional de Sănătate /NHS/ din Marea Britanie, potrivit unui studiu referitor la migraţia copiilor.
Prof.univ.dr.Tudor Udriştoiu: Una din trei persoane ar trebui să beneficieze de un ajutor psihiatric de specialitate (interviu) Peste 38% din populaţia Uniunii Europene cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani are un diagnostic psihiatric, iar în România nu există date epidemiologice, însă una din trei persoane suferă de o afecţiune psihică, afirmă prof.univ.dr.Tudor Udriştoiu, şeful Clinicii de Psihiatrie din Craiova, într-un...
Galaţi: Conferinţa naţională a asistentelor medicale, o premieră pentru România Peste 200 de asistenţi medicali din ţară au participat, vineri, la Galaţi, la Conferinţa naţională 'Calitatea vieţii profesionale a asistentelor medicale; probleme şi soluţii. O strategie pentru apărarea intereselor asistentelor medicale', eveniment organizat în premieră în România, de Federaţia 'So...
"Stresul în media": Jurnalismul e o meserie la care e greu să renunţi, practicată de oameni ce nu percep presiunile drept stres Jurnalismul este o meserie cu puţine satisfacţii, la care este greu să renunţi, făcută din pasiune, de oameni care nu percep multe din presiuni ca fiind stres. Acestea sunt câteva dintre concluziile dezbaterii "Stresul în media - provocări în viaţa de jurnalist", care a avut loc marţi, la Bucureşti.
Sibiu:Romii, pacienţii cu altă orientare sexuală şi cei cu HIV/SIDA, cei mai discriminaţi în sistemul de sănătate (studiu) Romii sunt cei mai discriminaţi pacienţi în sistemul de sănătate românesc, urmaţi de bolnavii cu altă orientare sexuală şi bolnavii cu HIV/SIDA, conform unui studiu realizat cu fonduri europene, în perioada august - noiembrie, cu date obţinute de la 500 de studenţi medicinişti din Sibiu.
Stresul la locul de muncă sporeşte considerabil riscul de îmbolnăvire de diabet (studiu) Persoanele stresate la locul de muncă au un risc crescut de a se îmbolnăvi de diabet de tip 2 (DT2), arată studiul unei echipe de cercetători germani de la Helmholrz Zentrum din Munchen, menţionat luni de passionsante.be.