Cele mai citite
 


Britanicii, invitaţi să evite activităţile în aer liber din cauza smogului
sâmbătă, 23 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nivelul 'ridicat' de poluare a determinat autorităţile britanice să recomande evitarea activităţilor în aer liber pe perioada weekendului pascal, în contextul în care britanicii sunt dornici să profite de vremea frumoasă şi de weekendul prelungit, scrie France Presse.
Într-un comunicat, Ministerul Mediului a avertizat vineri împotriva primului episod de poluare ridicată al anului, 'în acest weekend', ce cuprinde şi o zi liberă de vineri, sărbătoare legală în Marea Britanie.

Vremea uscată, soarele generos şi absenţa vântului favorizează poluarea în condiţiile în care mulţi britanici intenţionează să profite de weekendul prelungit pentru a mai ieşi la aer. Poluarea este catalogată în Marea Britanie pe o scară de 4 niveluri, mergând de la 'slabă' la 'moderată', 'ridicată' şi 'foarte ridicată'.

'Smog'-ul, după cum este denumită poluarea în Marea Britanie, este provocat în esenţă de nivelurile ridicate de particule fine de PM10 şi de ozon, doi factori poluanţi legaţi mai presus de orice de circulaţia automobilelor, notează AFP.

Aerul este mai ales poluat în sudul ţării, în Anglia şi Ţara Galilor. Persoanele vârstnice, asmaticii şi cei care suferă de insuficienţă respiratorie trebuie să fie în mod special vigilenţi şi să consulte un doctor în cazul agravării simptomelor.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Avertizare de poluare a aerului cu nisip saharian în sud-estul Angliei Poluarea aerului ar putea urma să fie crescută în sud-estul Angliei ca urmare a unui flux de aer care aduce praf saharian din Africa de Nord până în Marea Britanie, informează duminică bbc.com citând date oficiale.
Poluarea aerului este nocivă pentru persoanele cu insuficienţă cardiacă (studiu) Poluarea aerului este nocivă pentru persoanele cu insuficienţă cardiacă şi poate chiar să ducă la deces, relevă un amplu studiu internaţional citat joi de BBC.
Poluarea aerului determină creşterea presiunii sângelui (studiu) Inhalarea aerului poluat timp de două ore poate mări riscul apariţiei unor boli de inimă, se arată într-un studiu. Persoanele expuse smogului riscă şi mai mult să facă boli cardiovasculare, potrivit studiului apărut în numărul pe septembrie al revistei Hipertensiunea, citat de agenţia China Nouă.
Poluarea afectează IQ-ul copiilor în uter /Pediatrics/ Expunerea la poluare afectează IQ-ul copiilor în timpul sarcinii mamei lor, potrivit unui studiu publicat în ultimul număr al revistei Pediatrics, relatează AFP.
Poluarea cu particule fine ar putea afecta fătul, cu efecte pe două generaţii (studiu) În timpul vârfurilor de poluare cu particule fine, expunerea femeilor însărcinate duce la efecte nefaste asupra creşterii şi metabolismului fătului, consecinţele făcându-se simţite pe două generaţii, conform Institutului naţional de cercetări agronomice (INRA) din Franţa, preluat de directmatin.fr.
Poluarea poate produce crize de anxietate (studiu) Vârfurile de poluare, frecvente îndeosebi într-un mediu foarte încărcat cu particule fine, fac să crească riscul unor crize de anxietate. Această asociere a fost pusă în evidenţă în cadrul unui studiu desfăşurat timp de câteva decenii pe circa 70.000 de femei, relatează joi passionsante.be.