Cele mai citite
 


Importante focare de rujeolă în Europa, inclusiv în România, îi avertizează OMS pe turiştii de Paşti
sâmbătă, 23 aprilie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Turiştii britanici care îşi vor petrece vacanţa de Paşti pe bătrânul continent au fost avertizaţi că, după cum a informat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, se înregistrează focare şi un număr crescând de cazuri de rujeolă în mai multe ţări europene, între care şi România, dar şi Germania, Olanda, Rusia şi Elveţia, notează în ediţia de vineri cotidianul britanic Daily Mail.
Şi în Spania s-au înregistrat peste 600 de cazuri, începând din octombrie anul trecut, precizează Daily Mail, în contextul în care de Paşti un mare număr de britanici se îndreaptă spre coastele iberice.

'Nu aş descuraja pe nimeni să călătorească în străinătate, dar aş face tot posibilul să mă asigur că turişti sunt conştienţi de riscurile la care se expun', a declarat Mary Kedward, de la Travel Clinic, subliniind că mai ales persoanele de peste 20 de ani şi bebeluşii care încă nu au împlinit un an ar trebui să se vaccineze înainte de a pleca în afara Marii Britanii.

Într-un comunicat difuzat săptămâna aceasta, OMS a anunţat că rujeola a continuat să se extindă de la începutul anului în Europa, unde a făcut începând din ianuarie 6.500 de bolnavi, dintre care o mare majoritate în Franţa.

'Treizeci de ţări din regiunea Europei, membre OMS, au raportat o creştere a numărului de cazuri de rujeolă, cu 6.500 de cazuri până în prezent în 2011' faţă de un total de 5.090 de bolnavi înregistraţi în tot cursul anului 2010, a explicat agenţia ONU într-un comunicat.

Franţa este în mod special afectată de boala foarte contagioasă, caracterizată de febră puternică şi de o erupţie pe piele, care omoară o persoană din 1.000 contaminate. Aproximativ 4.937 de cazuri au fost înregistrate aici între ianuarie şi martie.

Belgia este de asemenea atinsă, cu toate că într-o măsură mult mai mică /100 de cazuri în acest an/, dar şi Serbia, Spania /Andaluzia/, Turcia sau chiar şi Macedonia, a informat OMS. Agenţia Naţiunilor Unite prevede că propagarea bolii, care poate avea efecte mai pronunţate asupra copiilor şi femeilor însărcinate, va continua în Europa atât timp cât populaţiile nu vor fi imunizate în mod corect.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
de sandy
este foarte interesant ca pe vremea lui ceausescu toti noi nascuti au facut vaccinurile pentru rujeola rubeola si etcdar vreau sa adaug ca pe cind sintem micieste ceva normal sa faca rujeola ca se spune din batrini ca este un malced asa i ziceau batrini care este pe intestine si o data trebuie sa iasa din organismul omului mai de vrene sau mai tirziu la cei mici nu e problema dar e hrav pentru cei mari ca e febra mare si e periculos

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Focarele de rujeolă se înmulţesc în Franţa, Germania, Belgia şi România (OMS) Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) atrage atenţia asupra înmulţirii focarelor de rujeolă în Europa, ţări precum Franţa, Germania, Belgia şi România fiind cele mai afectate, relatează AllMediaNY.
Sănătate pentru ţările sărace:Proiect al organizaţiilor neguvernamentale din opt ţări europene, printre care şi România Organizaţii ale societăţii civile din opt ţări membre ale UE - România, Italia, Polonia, Marea Britanie, Belgia, Spania, Germania şi Olanda - au demarat un proiect finanţat de Uniunea Europeană ce are drept scop să contribuie la asigurarea unei prezenţe durabile şi unui personal medical adecvat la nivel...
Rujeola se extinde în Europa: 6.500 de cazuri înregistrate din ianuarie /OMS/ Rujeola a continuat să se extindă de la începutul anului în Europa, unde a făcut începând din ianuarie 6.500 de bolnavi, dintre care o mare majoritate în Franţa, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, citată de France Presse.
Franţa, singura ţară din Europa Occidentală în care gripa nouă progresează (OMS) Gripa nouă a atins apogeul sau este în scădere în Europa occidentală, 'cu excepţia Franţei, unde activitatea gripală continuă să progreseze', a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) - informează AFP.
Gripa A/H1N1: mai multe ţări europene încearcă să revândă surplusul de vaccinuri Geneva, 3 ian /Agerpres/ - Franţa, Germania şi Olanda intenţionează să revândă în străinătate o parte din stocurile de vaccin împotriva virusului gripei A/H1N1 comandate în exces, informează AFP.
România, lider coordonator pentru gestionarea febrei aftoase în zona balcanică România găzduieşte, joi şi vineri, o şedinţă de lucru a Comitetului Executiv al Comisiei Europene pentru gestionarea febrei aftoase (EuFMD), în condiţiile în care ţara este, totodată, lider coordonator pentru zona balcanică prin Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor...