Cele mai citite
 


Libia/Misrata: Accesul la apă şi îngrijirile medicale, problematice (CICR)
luni, 25 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Situaţia se degradează în oraşul Misrata din vestul Libiei, unde accesul la apă şi îngrijirile medicale au devenit problematice, a semnalat vineri Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), potrivit AFP.
'Accesul la apă a devenit incredibil de greu pentru civili în măsura în care principala conductă care alimenta oraşul a fost tăiată', a explicat Simon Brooks, şef al misiunii CICR la Benghazi, citat într-un comunicat.

Potrivit acestuia, 'populaţia trebuie acum să se îndrepte către fântânile locale şi uzina de desalinizare care furniza până în prezent apă pentru industrie'.

Situaţia sanitară continuă să se degradeze la Misrata, teatrul unor lupte între rebeli şi forţele loiale colonelului Muammar Gaddafi.

CICR semnalează în acest sens existenţa unui număr însemnat de persoane rănite sau ucise, precum şi lipsa materialului medical şi a medicamentelor.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii: 2.000 de civili au primit autorizaţia de a părăsi localitatea Muadamiya din Siria Cel puţin 2.000 de femei, copii şi oameni în vârstă au primit în ultimele 24 de ore autorizaţia de a părăsi Muadamiya, localitate situată în apropiere de Damasc, a informat luni Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), potrivit Europa Press.
Milioane de europeni au nevoie de ajutor alimentar din partea Crucii Roşii Familii nevoiaşe şi locuitori din Uniunea Europeană (UE) sunt din ce în ce în ce mai dependente de organizaţiile de caritate, precum Crucea Roşie, pentru hrană, apă şi adăpost, notează Der Spiegel.
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii face apel la crearea unui 'spaţiu umanitar' în estul Ucrainei Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a făcut apel marţi la crearea unui 'spaţiu umanitar' în estul Ucrainei, pentru a permite livrarea de ajutor umanitar către populaţia acestei regiuni ucrainene, scena unui conflict armat între Kiev şi rebelii proruşi, informează agenţia de presă AFP.
Siria: Convoiul Crucii Roşii Internaţionale nu a putut intra în Baba Amr Convoiul de şapte camioane ale Crucii Roşii Internaţionale (CICR) şi Semilunii roşii arabe siriene (CRAS) nu a putut intra vineri după-amiaza în cartierul Baba Amr din oraşul rebel sirian Homs, recucerit joi de forţele regimului lui Bashir al-Assad, informează Reuters şi AFP.
Operaţiunile Crucii Roşii suspendate temporar în Libia Operaţiunile Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) din Libia au fost 'întrerupte temporar' după uciderea, miercuri, a unui reprezentant al acestuia în oraşul Syrta, a anunţat joi pentru France Presse un purtător de cuvânt al organizaţiei.
Siria: Preşedintele Assad salută eforturile CICR Preşedintele sirian Bashar al-Assad a declarat marţi că susţine acţiunea de organizare a misiunii Comitetului Internaţional al Crucii Roşii /CICR/ în ţara arabă, în calitate de instituţie internaţională "imparţială" şi "independentă", transmit AFP şi Xinhua.