Cele mai citite
 


În SUA au crescut vânzările de Vicodin, medicamentul preferat de dr.House
marţi, 26 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Minte sanatoasa
 

În ultimii cinci ani, vânzările de Vicodin - un analgezic capabil să creeze dependenţă, la care recurge frecvent Gregory House, medicul cinic din popularul serial televizat 'Dr. House' interpretat magistral de Hugh Laurie - au crescut cu peste 19 milioane de reţete. Doar anul trecut, americanii au consumat 131 milioane de cutii de astfel preparat, potrivit The Daily Mail.

Dr. Thomas Friden, directorul Centrului pentru controlul şi prevenirea bolilor din SUA, trage un semnal de alarmă, constatând că decesele cauzate de consumul în exces de Vicodin a depăşit numărul deceselor asociate cu utilizarea unui ersatz de cocaină, aşa-numitul crack, în anii 80, şi de heroină în anii '70 ai secolului trecut.

Până în prezent, numărul de victime ale consumului de Vicodin a depăşit numărul victimelor făcute de accidentele rutiere în 17 state americane. Numărul de locuitori ai SUA reprezintă doar 4,6% din populaţia lumii, dar americanii consumă 80% din analgezice pe plan mondial, iar lider de vânzări este Vicodinul.

Andrew J. Kolodny, şeful Secţiei de psihiatrie de la Maimonides Medical Center, spune că Vicodinul este în prezent cel mai popular medicament pe bază de opiacee. El consideră că riscul reprezentat de Vicodin, care este tot atât de periculos ca Oxicodona (analgezic opioid) sau heroina, este subestimat astăzi de către Administraţia pentru controlul aplicării legilor privind drogurile.

Mai mult de 600.000 de medici în SUA au dreptul de a prescrie acest preparat, între care stagiari şi chiar stomatologi.AGERPRES/(Dan Gheorghiu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Directive naţionale pentru reducerea numărului de reţete care prescriu analgezice opiacee Autorităţile americane, care se confruntă cu un număr tot mai mare de supradoze de opiacee, au prezentat marţi primele linii directoare naţionale cu privire la prescrierea acestor analgezice puternice, mult timp supra-prescrise de unii medici, informează agenţia France Presse.
Cercetători americani au experimentat cu succes pe cobai primul vaccin anti-heroină Un vaccin care combate dependenţa de heroină este o ştire de senzaţie publicată în revista Academiei de Ştiinţe din SUA. Realizat de cercetători coordonaţi de Institutul de cercetare Scripps din California, vaccinul acţionează interceptând substanţele psihoactive din sânge şi împiedicând afluxul lor...
Primăria din New York introduce restricţii la analgezice în metropolă Unele din cele mai puternice analgezice de pe piaţa americană vor fi disponibile doar în unităţile de urgenţă ale celor 11 spitale publice din New York, a anunţat joi primarul Michael Bloomberg, informează cotidianul New York Times. Primarul metropolei americane a luat această decizie în efortul de a...
Agenţia pentru medicamente a SUA va întări controlul asupra anumitor analgezice Agenţia pentru medicamente a SUA (FDA) a anunţat joi că va întări controlul asupra analgezicelor opioide ce conţin hidrocodon, cum este medicamentul Vicodin, pentru a combate consumul abuziv de aceste substanţe, relatează AFP.
New York: Numărul deceselor cauzate de supradoză a crescut cu 66% Numărul deceselor prin supradoză s-a majorat cu 66% între 2010 şi 2015 la New York, creşterea în cazul supradozelor de heroină fiind de 158%, au anunţat marţi autorităţile municipale, potrivit AFP.
Dependenţa de Internet accentuează depresia adolescenţilor /studiu/ Adolescenţii dependenţi de Internet sunt de două ori şi jumătate mai susceptibili să cadă pradă depresiei decât colegii lor de generaţie care navighează pe web în mod normal şi controlat, relevă un studiu ştiinţific publicat luni în SUA, potrivit AFP.